2024. október 07. Amália
A DVTK ott folytatná, ahol az UTE ellen abbahagyta
Kujan István
|
2015. szeptember 10. 17:56
|
frissítve: 2015. szeptember 13. 18:34
A tabella utolsó helyén szerénykedő újonc Békéscsaba számára minden hazai meccs létfontosságú – erre felkészült Bekő Balázs elmondása szerint a jobb erőkből álló Diósgyőr is. A vezetőedző kiemelte, nem lenne elégedett a döntetlennel, győzni mennek a lila-fehérekhez.

     A válogatott mérkőzések miatt két hét szünetet kaptak a honi labdarúgó NB I csapatai, hogy – ki-ki tabellán elfoglalt helyének megfelelően – rendezzék soraikat, illetve formában tartsák magukat. A Diósgyőrnek, ha úgy nézzük, nem jött jókor a kéthetes pauza, hiszen az Újpest ellen, az akarat diadalaként, vesztes helyzetből felállva, itthon tartották a 3 pontot. Ugyanakkor azt is látni kellett, hogy a csapatépítésben, a támadójáték hatékonyságában még van hová fejlődnie a csapatnak.

– Hogy mivel telt az elmúlt 2 hét? Úgy gondolom, hogy mind a taktikát, mind az erőnlétet illetően előreléptünk – nyugtatott meg mindenkit Bekő Balázs a csütörtökön megtartott mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

beko_balazs_150910_vcs_3.jpg

Fotó: Végh Csaba

Ott folytatja tehát a csapat, ahol az UTE ellen abbahagyta? A vezetőedző szerint mindenki megértette, hogy nem szabad visszavenni a ritmusból, konzekvensen folytatni kell az eddigieket, és kőkemény munkával lehet csak eredményt elérni.

Üres kézzel nem jöhetünk haza, de a döntetlennel sem lennék elégedett Békéscsabán. Egyértelműen a 3 pontért utazunk! – szögezte le a piros-fehérek vezetőedzője. Bekő Balázs ugyanakkor hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy a hazaiak számára létfontosságú meccs következik.

Kitl Miklós és Koman Vladimir játékára – bár már csaknem teljes értékű munkát tudnak végezni az edzéseken – ezen a hétvégén még biztosan nem számíthat a diósgyőri vezetőedző, csakúgy, mint Nikházi Márkra, Georges Griffiths-re, Senad Husicra és Kim Ho-Jungra sem. Drazen Okuka azonban már jól van, így ő utazhat Békéscsabára.

A mérkőzést szombaton este 6 órától rendezik Békéscsabán.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat