2024. október 19. Nándor
Hegyre fel, völgybe le – jól szerepeltek tájfutóink
minap.hu
|
2015. szeptember 15. 11:10
|
frissítve: 2015. szeptember 17. 08:56
Az idei rádiós tájfutó országos bajnokságok négy versenyszámát két időpontban és két hegységben rendezték meg. Először a sprintre és a foxoringra került sor az Intercisa Kupa keretében Bükkszentkereszten, ahol romániai sportolók is elindultak.

   Az M60 kategória spint címvédője, a miskolci Kovács Attila Gábor nem ismételhetett, hiszen ugyanaznap a Tájfutó Mesterek Világbajnokságán futott Göteborgban, ahol a long táv C-döntőjében 72 induló közül az 53. helyen végzett. Hiányzása ellenére mégis emlegették a foxoring futam résztvevői, mert a pályákat ő tervezte.

Szerencsét próbált viszont megyénkből Fehér János, a Diósgyőri TC tájfutója, aki egyben a Tiszaújvárosi SC színeiben az ország egyik legjobb tájékozódási túraversenyzője. A számára újnak számító műfajban mindkét számban hetedik lett az F40 kategóriában.

tajfutok_urh_ob_2015.jpg

A másik két bajnoki számot szokatlan időpontban, nem a fő világverseny előtt, hanem utána tartották meg. A szokásos szeptemberi dátum helyett ugyanis a csehek 3 héttel korábban, augusztusban rendezték meg a XX. Európa-bajnokságot Mariánské Láznéban, Csehország nyugati végén. Ezért a Mátrában, Parádfürdőn lebonyolított két klasszikus RH és URH magyar bajnokság mintegy visszaigazolta a kontinensviadal eredményeit, itt is a magyar válogatott legjobbjai arattak babérokat. Így az M60 kategória URH bajnoki címét a miskolci Kovács Attila Gábor szerezte meg, míg az RH számban bronzérmes lett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat