2024. október 19. Nándor
Két hét múlva indul Csóka Nándor a katari ökölvívó világbajnokságra
Miskolc TV
|
2015. szeptember 16. 17:39
|
frissítve: 2015. szeptember 17. 18:58
A miskolci bokszoló legfőbb célja az olimpiai kvóta megszerzése lesz. A nemzetközi megmérettetésre hetek óta edz a fiatal miskolci sportoló, akinek pályafutását a jövőben várhatóan az önkormányzat is támogatja.

Bronzéremmel tért haza a bulgáriai Szamokovban megrendezett Európa-bajnokságról Csóka Nándor. Ezzela még csak három éve boxoló sportoló - a magyar csapat egyetlen érmét szerezte meg.

Egy hét pihenő után pedig már meg is kezdte a felkészülést a katari világbajnokságra. Naponta kétszer edz és már az EB-n megsérült kézfeje sem akadályozhatja abban, hogy minél jobban szerepeljen az októberi megmérettetésen.

csoka_nandor_20150916_vcs_12.jpg

"Egyre jobban javul a kezem, egyre jobban tudok vele kesztyűzni is, volt egy-két hét pihenő és onnantól már nincs megállás csak az edzés. - mondja Csóka Nándor.

Az M1 Fitness versenyzőjének a legjobb háromban kell a vb-n végeznie ahhoz, hogy megszerezze a kvótát a riói olimpiára.

"Nándor nagyon jó állapotban van. Úgy várom tőle, hogy ezen a versenyen is, minimum érmet fog hozni és akkor sikerül neki az olimpiai kvalifikáció, vagyis jövőre ott lehet Rióban. - mondta Siroki Norbert vezetőedző

csoka_nandor_20150916_vcs_02.jpg

Fotó: Végh Csaba

Ma különböző támogatásokat kapott Nándor annak érdekében, hogy felkészülése minél sikeresebb legyen. A 18 éves ökölvívó pályafutását a városi sportiskola is figyelemmel kíséri, és Illyés Miklós az MVSC ügyvezetője szeretné elérni, hogy a jövőben a város is támogassa a tehetséges sportolót.

"Javaslatot fogok tenni a városvezetésnek, alpolgármester úrnak, hogy dolgozzunk ki egy olyan támogatási rendszert, amelyben nevesítve azokat a versenyzőket, akik miskolciak, miskolci sportszervezeteknek a tagjai és olimpiai kvalifikációban vesznek részt, azokat egyénileg támogassa a város." - mondja Illyés Miklós az MVSC ügyvezetője. 

Ez az ügyvezető elképzelései szerint egyfajta ösztöndíj rendszer lenne, amit Nándor akár már az októberi világbajnokság előtt megkaphat. 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat