2024. október 02. Petra
A megszokottnál háromszor több csapadék hullott októberben
Budai Gábor/minap.hu
|
2015. október 19. 16:50
|
frissítve: 2015. október 20. 10:16
Több fokkal alacsonyabban alakul a hőmérséklet már hetek óta, mint azt megszokhattuk. Bár a legtöbb csapadék az elmúlt napokban a Dunántúlon esett, de Miskolcon is már most a többszöröse hullott, mint egy átlagos októberben.
Nem

    Erdődiné Molnár Zsófia meteorológus ismertette, az elmúlt 3 hétben közel 100 milliméternyi eső esett, ami októberben szokatlanul magas érték.

– Ilyenkor az egész hónapra vonatkozóan körülbelül 36 milliméter az átlag, és még ugye csak október első harmadán vagyunk túl. ma és holnap még mintegy 10 milliméter várható. Mondhatjuk tehát, hogy idén októberben körülbelül háromszoros annyi csapadék hullik, mint az ilyenkor megszokott – emelte ki a szakember.

Éjjel is borult lesz az ég. Eső, zápor várható. Az északkeleti szél megélénkül. Reggelre általában 8 fokig csökken a hőmérséklet.

Holnap napközben is erősen felhős marad az ég. További esőre kell számítani. Az északnyugati szél megélénkül. Délutánra 9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hideg- és melegfronti hatás egyszerre érvényesül térségünkben.

Szerdára aztán elhagyja térségünket az esős időjárást okozó hideg légörvény. Változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főleg az éjszakai, reggeli órákban ködfoltokra is számítani kell.

Csapadék nem valószínű. Hajnalonként hideg lesz, néhol talajmenti fagy is lehet, de kissé erősödik a nappali felmelegedés.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat