2024. október 02. Petra
GYERE – gyermekek egészsége program
Miskolc Televízió
|
2015. november 10. 17:34
|
frissítve: 2015. november 11. 16:56
Az Európai Unióban minden harmadik 11 éves gyermek elhízott, míg Magyarországon minden harmadik fiatalkorú küzd súlyfölösleggel. Ennek oka leggyakrabban a mozgásszegény életmódra és a rossz táplálkozási szokásokra vezethető vissza. Ezen a helyzeten változtatna, a GYERE program.
Nem

gyere.jpg

Dunaharaszti után Szerencs is csatlakozott a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének kezdeményezéséhez. A Gyermekek Egészsége programmal azt szeretnek elérni, hogy a zempléni városban élő csaknem 2300, 18 ev alatti fiatal egészsegtudatos életmódot folytatasson és ne legyen túlsúlyos. A GYERE program 2014-ben indult és három évig tart. Bárki csatlakozhat hozzá.

- Mind az ami az egészséges táplálkozásra vonatkozó üzenet azt meg próbáljuk eljuttatni a gyerekekhez, és a programnak része az, hogy nemcsak a gyerekek felé, hanem az itt élő, Szerencsen élő szülők részére is  – mondta Kubányi Jolán,  Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.  - Ennek a programnak nem csak az a célkitűzése, hogy a gyerekkori elhízás ellen akarunk tenni valamit. A „tennibe” az is beletartozik, hogy az összefogással próbáljuk ezt bizonyítani. És ebbe bizony óriási nagy szerepe van a szülőknek – nyilatkozta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat