2024. október 02. Petra
Erzsébet idén nem rázta meg a pendelyét, de hétvégén akár már havazhat is
minap.hu
|
2015. november 19. 14:53
|
frissítve: 2015. november 20. 10:02
Holnap még változóan felhős időre számíthatunk, esővel, azonban fokozatosan egyre hidegebb idő várható. Hétvégén a magasabban fekvő helyeken akár hó is eshet.

    Éjjel fátyolfelhős lesz az ég, majd estétől erősen megnövekszik a felhőzet. Késő estétől eső, zápor egyaránt előfordulhat (10-30 százalék eséllyel). A délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 10 fok között alakul. Reggelre általában 9 fokig csökken a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Iroda előrejelzésében.

Holnap napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eső, zápor egyaránt valószínű (50-70 százalék eséllyel). A délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 fok körül alakul.

Fronthatás nincsen térségünkben.

fagy_ill.jpg

Fokozatosan, napról napra egyre hidegebb idő várható. Szombaton országszerte borult időre van kilátás, sokfelé jelentősebb mennyiségű esővel. A délutáni, esti óráktól a magasabban fekvő helyeken havas eső, havazás is valószínű. Vasárnap a felhőátvonulásokból szórványosan várható zápor, hózápor. Gyakran megerősödik az északnyugati szél.

A jövő hét elején hideg, az ország nagyobb részén száraz idő várható éjszakai fagyokkal, de néhol zápor, hózápor előfordulhat.

Erzsébet napon többször előfordul havazás, ilyenkor azt mondja a néphagyomány, hogy „Erzsébet megrázta a pendelyét”.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat