2024. október 06. Brúnó, Renáta
Először rendeztek 24 órás foci bajnokságot az egyetemen
Kóródi Tímea / minap.hu
|
2015. november 24. 16:08
|
frissítve: 2015. november 25. 15:35
Tizenkét csapat, összesen száznegyvennégy hallgatója mérte össze tudását a pályán. A bajnokság egyben rekordkísérlet is, ami hétfő este 8-kor kezdődött el. Az egynapos kihívás után kedd este hirdetnek eredményt.
Nem

foci.jpg

Felvonultak a játékosok. Tizenkét csapatban, összesen száznegyvennégy hallgató vállalta a 24 órás kihívást. Egy ifjú DVTK szurkoló végezte el a kezdő rúgást. A pályát először az egyetemi oktatók és dolgozók vették birtokba. A fiatalokkal ellentétben ők csak egy meccs erejéig.

– Csak egy mérkőzést vállalt a nem-oktatók csapata – mondta Pintér Zoltán, a Miskolci Egyetem üzemeltetési igazgatója –, de azért rendszeresen sportolunk valamennyien, és azt gondolom, hogy mindannyian már gyerekkorunk óta.

A rutin látszott is a két csapaton. Dinamikus indítás után az oktatók az első gólt is megszerezték. Erejük továbbra sem lankadt, végül 2-0-ra verték meg a dolgozókat. Az első egyetemista csapatok, az Olaj és a Kispályások  is pályára léptek, amivel megkezdődött a 24 órás küzdelem. Közben a többi csapat a lelátón várta, hogy sorra kerüljön. Többek közt a Vállalhatatlanok csapata is, akik elárulták, hogy a névválasztás pusztán taktikájuk része.

– Régen még más volt a csapatkapitányunk és ő adta ezt a nevet – magyarázta Gönczi Katalin, mert úgy gondolta, hogy talán ezzel úgy érzi a többi csapat, hogy nincsen esélyünk, és gyengébben játsszanak ellenünk, és hátha úgy akkor több eséllyel indulunk.

A 24 órás bajnokság minden csapatnak kihívást jelent. A csapatok kétóránként lépnek pályára. Ez egyben az egyetem rekordkísérlete is.

– Egy jó öreg hallgatótársam keresett meg azzal az ötlettel, hogy más egyetemen nem pont ilyen, de hasonló rendezvényük már van – nyilatkozta Jedlicska Tibor, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke –, és erre az ötletre felbuzdulva gondoltuk, hogy akkor miért ne mi is elkezdjük ezt és reméljük, hogy hagyományteremtő módon, ezt minden évben majd eljátsszuk.

A program célja, hogy összehozza a hallgatókat, a tanárokat és a dolgozókat.

– Én azt gondolom, hogy a sportnak van, különösen az ilyen tömegsportnak, mint a futball egy komoly összetartó ereje – mondta Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese –, mondjuk úgy, hogy felfogható egy csapatépítő tréningként is, tehát azok a hallgatók, azok a kollegák, akik együtt játszanak, nyilván olyan élményekben gazdagodva távoznak a 24 órás foci után, ami maradandó egy életen keresztül.

A 24 órás meccs végeredményét kedden este nyolckor tudják majd. Akkor hirdetik ki az eredményt, az első három helyezett csapat jutalmat kap.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat