2024. augusztus 24. Bertalan
Nő a turizmus Borsod-Abaúj-Zemplénben – erről is szó volt a megyei közgyűlésen
Budai Gábor/minap.hu
|
2015. november 26. 16:00
|
frissítve: 2015. november 27. 18:28
Egyre többen választják pihenésre Borsod-Abaúj-Zemplén megyét - hangzott el a megyei közgyűlésen. Kovács János főjegyző szerint az eddiginél még szorosabbá kell tenni a környező országokkal ápolt külkapcsolatokat, de a TÁMOP-os pályázatok is több lehetőséget jelentenek a megye fejlesztésére.

megyei_kozgyules_151126_fkcs_3.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

- Aktív szerepet vállalunk nemzetközi programokban. Ilyen a magyar- szlovák, valamint a magyar, szlovák, román és ukrán nemzetközi program. Döntéshozóként és potenciális pályázóként egyaránt meglévő külkapcsolatainkat is mindinkább a gazdaság fejlesztés irányába súlyozzuk – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Kovács János főjegyző.

megyei_kozgyules_151126_fkcs_4.jpg

Turisztikai szempontból az országos átlagot is meghaladja az Északkelet-Magyarország iránt megnyilvánuló érdeklődés. Az év első kilenc hónapja alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe három és félszázalékkal több vendég érkezett, mint az ország más területére.

megyei_kozgyules_151126_fkcs_2.jpg

- Ha a három megyét, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén teljesítményét összehasonlítjuk, akkor azt kell mondani, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében javulnak a turisztikai mutatók, ez köszönhető a beruházásoknak, a szálláshely-fejlesztéseknek és az új attrakcióknak – nyilatkozta Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője.

megyei_kozgyules_151126_fkcs_12.jpg

A pályázatokkal még tovább fejlődhet a térség idegenforgalma. A nevezetességek, idegenforgalmi látványosságok adottak. Az infrastruktúra és szálláshelyek korszerűsítésével a jövőben ezek az eredmények még jobbak lehetnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat