2024. október 05. Aurél
Miskolcon edzőtáborozik a junior férfi vízilabda-válogatott
Miskolc TV
|
2016. január 14. 16:24
|
frissítve: 2016. január 15. 14:20
Egész héten Miskolcon edzőtáborozik a tavaly világbajnoki bronzérmet szerzett junior férfi vízilabda-válogatott.
Nem

u19_vizilabda_edzes_160114ml_20.jpg

fotó: Mocsári László

Az U19-es korosztály az erőnléti feladatok mellett az OB 1-ben szereplő Pannergy MVLC-vel játszik felkészítő mérkőzéseket.  Az 1997-es korosztálynak idén Hollandiában rendeznek Európa-bajnokságot és Horkai György szövetségi kapitány szerint a válogatott esélyes arra, hogy a legjobb négy közé jusson.

u19_vizilabda_edzes_160114ml_10.jpg

18-an kaptak meghívót a szövetségi kapitánytól a miskolci edzőtáborba. Köztük Nagy Ádám az OSC-Újbuda játékosa. A rendkívül tehetséges játékos tavalyelőtt Isztambulban ifi világbajnok volt, idén júniusban a bakui Európa Játékokon az ificsapat kapitányaként szerzett 7. helyet, és a nyáron bemutatkozott Benedek Tibor felnőtt-válogatottjában is. Társaival együtt napi két edzéssel készül, a Kemény Dénes uszodában, az idei megmérettetésekre.   

"Nagyon kemények az edzések, reggel úsztunk egy felmérőt, most gyakorlunk és esténként játszunk a Miskolccal. - mondja Nagy Ádám

u19_vizilabda_edzes_160114ml_16.jpg

Ez – Horkai György szerint – növeli tanítványai teljesítményét, a Pannergy MVLC csapata ugyanis fizikailag erősebb csapat. Idén az 1997-es korosztálynak Európa-bajnokságot rendeznek Hollandiában, míg az 1998-as csapat világbajnokságra hivatalos Montenegróba. Horkai György szerint mindkét válogatott esélyes arra, hogy a legjobb négy közé jusson, amennyiben a 2015-ben bevezetett szabályokra rá tud hangolódni a csapat.

"Levitték a játékosoknak a számát 11-re, borzasztó nehéz, egyelőre ez van. Tavaly meg idén van betervezve ez próbának és olimpia után fognak dönteni arról, hogy mi lesz a szabály a vízilabdában. - mondja Horkai György, az utánpótlás szövetségi kapitánya.

A felkészülés részeként szombaton a juniorok – már Budapesten - a kanadai felnőtt válogatottal mérkőzik meg. Utóbbi csapat egyébként hétfőn érkezik Miskolcra, gyakorló mérkőzésre.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat