2024. augusztus 08. László
Jövő csütörtöktől kocsonyázunk - még tűzijáték is lesz
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2016. január 19. 15:19
|
frissítve: 2016. január 21. 21:51
Idén nemcsak koncertektől lesz hangos a régió legnagyobb gasztronómiai és zenei fesztiválja. A színes programok mellett péntek estére tűzijátékot is ígérnek a szervezők.

kocsonyafarsang_150207ml_26.jpg

Ilyen volt a tavalyi, fotó: Mocsári László

Hamarosan elkezdődik a négynapos, kocsonyás, zenés utcai fesztivál, a Kocsonya Farsang. Három színpad, kétszáz kereskedő és hatalmas tömeg a főutcán – röviden így foglalható össze Miskolc legnagyobb téli rendezvénye.

mn02.jpg

Január 28-án, csütörtök délután 4 órakor hagyományos felvonulással, majd a Szinva teraszon megnyitóval folytatódik a kocsonyaünnep – mondta Bíró Tibor, a Kocsonya Farsang szervezője a Miskolc Televízió közéleti magazinműsorában.  Idén is lesz szabadtéri főzés, megközelítőleg1200 adag kocsonyát főznek majd a Szinva teraszon – hangzott el a Miskolci Napló című műsorban.

kocsonyafarsang_150207ml_21.jpg

- Egy kocsonyasátor lesz a Pannónia Szálló melletti területen, ugyanott, ahol tavaly is volt. Itt a kocsonyáé lesz a főszerepe. Természetesen emellett számos helyen kóstolhatnak majd kocsonyát a fesztiválra látogatók.

-  Tűzijáték is lesz. A péntek esti koncertek után, 23 óra körül az Avasi kilátóból lövik majd fel a rakétákat. Az égi látványosság a Szent István térről látható majd a legjobban – mondta Bíró Tibor szervező.

kocsonyafarsang_150206ml_05.jpg

- Idén is arra törekedtünk, hogy olyanokat hívjunk meg, akik az előző évben nem szerepeltek. Az egyetlen kivétel a Belga, akiket a közönség nyomására minden évben szerepeltetnünk kell. Három színpadot állítunk fel. A Szent István téren és az Erzsébet téren koncertek, míg a Szinva teraszon főként családi és gyermekprogramok lesznek.

- Csak néhány név a teljesség igénye nélkül: fellép majd az első napon a Pataky Művek, az Ismerős Arcok, a Takács Tamás Blues Band. Később Nagy Feró és a Beatrice, a Hooligans, a Belga, a Sky Fanatic és Aradszky László is egy-egy koncertet ad. A miskolciak közül a Paddy and the Rats, a Reflex és többek között a Bíborszél szerepel a fellépők között – mondta Bíró Tibor.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat