2024. július 17. Endre, Elek
Úton a címvédés felé – elsőként a Diósgyőr a döntőben
MTI
|
2016. március 26. 16:56
|
frissítve: 2016. március 28. 10:53
A címvédő DVTK Jegesmedvék csapata legyőzte a Debrecent a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjének szombati nyitómérkőzésén, a budapesti Tüskecsarnokban, így elsőként jutott be a vasárnapi fináléba.

    Eredmény, EuroAszfalt-CCM Magyar Kupa, négyes döntő:

első elődöntő:
DVTK Jegesmedvék-Debreceni HK 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Tüskecsarnok 210 néző
Gólszerzők: Kaskov illetve, Hajós, Dansereau (2)

Kiállítások: perc illetve, perc (Dudas 20+5 perc)

Játékvezetők: Haszonits, Vas, Kis-Király, Kókai

Debreceni HK: Vay (k)-Berta, Medvegyev, Karsakov, Kaskov, Piatak- Hetényi, Rasulov, Könczei, Saluga, Dancsfalvi- Todor, Wéber, Vincze, Vaszjunyin, Godó-György, Tanka- Nagy (k) Edzők: Muhin, Razov

DVTK Jegesmedvék: Gyenes (k)- Sagert, Dudas, Hajós, Booras, Somogyi- Smith, Leppanen, Dansereau, Cseter, Tóth- Láda, Vojtkó, Galanisz, Pavuk, Miskolczi- Popovics, Ritó, Fekti- Adorján (k) Edzők: Morgan, Kontsas

       A Debrecen csapata kezdte jobban a találkozót, több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A 9. percben Dudas szerencsétlenül ütközte Dancsfalvit és sérülés okozásért véglegesen kiállította Haszonits játékvezető. Fél perccel később Booras volt szabálytalan és kettős hátrányba került csapatunk, amit Kaskov használt ki. Ezt követően Könczei került a padra durva játékért.

A második harmad legelején Sagertet állították ki bottal akasztásért. Fegyelmezetten védekeztük ki a Debrecen fórját, majd a mérkőzés felénél Saluga kiállítását követően egyenlítettek a DVTK Jegesmedvék. Sagert- Booras- Hajós háromszög végén a kapitányunk talált a kapuba. Ismét előnyből volt eredményes a csapatunk Hetényi kiállításából a 39. percben. Smith kék vonalról érkező lövésébe ért bele a kapu előtt álló Dansereau. Két másodperccel a lefújás előtt Somogyit állították ki a sípmesterek.

A 48. percben Hetényi lett kiállítva gáncsolásért, néhány perccel később Godó ült le a kispadra magas bottal való játékért. Két perccel a mérkőzés vége előtt Dansereau talált az ellenfél kapujába saját kipattanójából. Ezzel a győzelemmel csapatunk bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a MAC-Fehérvár párharc győztesével fog megmérkőzni.

Jason Morgan (vezetőedző): – Elég lassan és pontatlanul kezdtünk, talán a bajnoki ünneplés miatt… De aztán belejöttünk, és a második harmadtól átvettük az irányítást. A Fehérvárnak még le kell játszania az elődöntőjét, de arra számíthatunk, hogy bejut a fináléba, és akkor olyan csapattal játszunk, amilyennel még nem találkoztunk a szezonban: nagyon erős és mély keretű együttessel. Mindenesetre az biztos, hogy jelenlegi összetételünkben a vasárnapi lesz az utolsó mérkőzésünk együtt, ezért úgy szeretnénk majd lejátszani, hogy utána a tükörbe nézve azt mondhassuk, megtettünk mindent, amit lehet.

Hegedűs Koppány (Debreceni HK, csapatvezető): – A MOL Ligában előrébb léptünk, viszont a Magyar Kupában immár legfeljebb a tavalyi eredményünket tudjuk megismételni. Nem lesz egyszerű a bronzmeccs, akárki lesz az ellenfelünk, de a MAC ellen hatból háromszor győztünk, és a Volánnal is szoros meccseket játszottunk.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat