2024. július 25. Kristóf, Jakab
Elkezdődött a kosárlabda jamboree Miskolcon
Miskolc TV / minap.hu
|
2016. május 20. 17:20
|
frissítve: 2016. május 22. 00:58
A péntek kora délutáni megnyitóval elkezdődött a vasárnapig tartó 2016-os kosárlabda jamboree. Az országból összesen 16 csapat 224 kosárlabda növendéke vesz részt a Körcsarnokban, illetve a Fráter gimnáziumban rendezendő mérkőzéseken, melyek során hangsúlyozottan nem az eredmény, hanem a játék a fontos.

kosar1.jpg

A hazai kosársport utánpótlását figyelemmel követők számára is ismeretlen csapatnevek mögé sorakoztak fel a játékosok az U 12-es korosztály számára kiírt bajnokság fináléjában. Ennek oka pedig a korábbi évektől eltérő lebonyolításai rend volt. A 16 résztvevő csapat 224 sportolója ugyanis nem a megszokott társakkal szerepel, hanem más együttesek játékosaival, edzőivel sorsolták össze őket a szervezők a kosárlabda jamboree elnevezésű rendezvényen.

– Most ez a kosárlabda ünnepe gyakorlatilag a gyerekek szempontjából – mondta Király Sándor, a MITEKA szakmai vezetője. – Ez most nem arról szól, hogy ki hogyan dobja a ziccert, hogy passzol, hanem magáról a játék öröméről.

kosar2.jpg

Összességében 170 csapatból jutott be végül 16 az MKOSZ felkérése alapján a Miskolci Tehetséges Kosárlabdázókért Alapítvány által szervezett és rendezett eseményre. A Szövetség utánpótlás szakmai referense szerint, az újszerű lebonyolítás célja, hogy mindennemű eredménykényszer nélkül játsszanak a gyerekek.

– Megismerik a gyerekek egymást, új impulzusokat kapnak edzőktől, és barátokat szereznek – mondta Székely Norbert. – Nem feltétlenül arról szól, ki nyer. Sőt, ez legyen a legkevésbé fontos. Az, hogy tud-e kosarat dobni, tud-e jobb vagy bal kézzel kosárlabdát vezetni, az, hogy be tud-e illeszkedni egy társaságba, ez számomra sokkal fontosabb ebben a pillanatban.

kosar4.jpg

Az Egyetemi Körcsarnokban és a Fráter Gimnázium tornacsarnokában rendezik a mérkőzéseket. A 2016-os kosárlabda jamboree vasárnap délután ér véget.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat