2024. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Kik lesznek az idei egyetemi és főiskolai bajnokok?
minap.hu
|
2016. május 28. 09:55
|
frissítve: 2016. május 29. 11:11
A Miskolci Egyetem a házigazdája az idei Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokságnak (Atlétikai MEFOB). Megnyitó szombaton délután 2-kor.

A hétvégi verseny célja, hogy az egyes versenyszámokban eldöntse a „Magyarország 2015/2016. tanévi Egyetemi és Főiskolai Bajnoka” címeket.

A Magyarországon rendezett egyetemi – főiskolai országos bajnokságok közül mind részvételben, mind színvonalban kiemelkedik az atlétikai. A sportágban szezonnyitó versenynek számít, a Magyar Atlétikai Szövetség is kiemelten szerepelteti versenynaptárában.

A verseny helyszíneként a Miskolci Atlétikai Centrum szolgál, a szervezési feladatokat a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club látja el. A megnyitót szombat délután 2 órára tették a szervezők. Meghívták rá Székely Mózest, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkárát, Kiss Lászlót, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagját, Kékesi Tamást, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettesét és Illyés Miklóst, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetőjét.

Az Atlétikai MEFOB-ról 200-250 hallgató érdeklődött, hogy indulna a versenyen. Az egyetemi bajnokság mellett nyílt versenyt is hirdettek a szervezők.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat