2024. szeptember 17. Zsófia
Miskolc nyertes város – polgármesteri expozé
minap.hu
|
2016. június 09. 13:33
|
frissítve: 2016. június 10. 23:25
Miskolc és közvetlen térsége 180 milliárd forintot kap – mondta Kriza Ákos polgármester expozéjában, a közgyűlés legutóbbi ülésén. Folytatódik a Diósgyőri vár és a Miskolctapolcai Strandfürdő megújulása, szebb lesz a belváros – többek között ezekre a fejlesztésekre is jut forrás.

kozgyules_160609ml_7.jpg

Fotó: Mocsári László

Kriza Ákos polgármesteri expozéjában emlékeztetett, múlthét végén, Szombathelyen rendezték meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlését, ahol a vidékfejlesztés kapcsán fontos kérdésekről tárgyaltak. Szita Károly elnök a záró sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az évszázad legnagyobb beruházási programja indul el. Mintegy 2 ezer milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg 2020-ig a megyei jogú városokban. A 2017-es költségvetésben 500 milliárddal szerepel a szövetség programja. A fejlesztések tehát elindulnak.

Kriza Ákos ismertette, Miskolc és közvetlen térsége 180 milliárd forintot kap. – Úgy gondolom, ez az összeg méltó egy fejlődési pályán lévő, az egyik meghatározó város további fejlesztéséhez – szögezte le a városvezető.

Emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi miskolci látogatása alkalmával, a Modern Városok Program kapcsán örömmel adta hírül: „megindultunk!”. „Igen, megindultunk és haladunk”, fűzte hozzá az expozéban Miskolc polgármestere.

A városvezető a 180 milliárd kapcsán részletezte: az egyik kiemelkedő elem a Miskolc-Kassa közötti autópálya-beruházás, melynek nyomvonalát nemrégiben rögzítették. A határnál a fejlesztés már el is indult.

ipari_park.jpg

A másik kiemelt fejlesztés az az ezerhektáros ipari park kialakítása, amely Magyarország egyik legnagyobb iparterülete lesz. Miskolcon egyébként már megindult az iparterületek fejlesztése, ezt egészíti majd ki az újabb ezer hektár.

diosgyori_var_140927_vcs_03.jpg

A turisztikai fejlesztések szintén fontos részét képezik a Modern Városok Programnak. 

tapolca_120629_ja_4.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A Miskolcptapolcai Strandfürdő második üteme és a Diósgyőri vár fejlesztése is részét képezi. A várrekonstrukció fontos részét képezi a várprogramnak, kiemelt szerepet tölt be abban. A terveket nemrégiben hagyták jóvá.

 

A 180 milliárd forintból jut az „Okos város” program folytatására is. Itt az egyik legfontosabb elem a kamerarendszer bővítése, amely így gyakorlatilag a teljes várost lefedi majd.

miskolc_20.jpg

– A Modern Városok Program egyik legnagyobb nyertese Miskolc, méltán nevezhetjük azt az évszázad beruházásának – hangsúlyozta végül Kriza Ákos polgármester.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat