2024. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Az OMEGA után jöhet az ifjúsági Eb
minap.hu
|
2016. július 02. 12:10
|
frissítve: 2016. július 04. 16:21
OMEGA szuperkoncerttel kezdődött pénteken, a „nulladik” napon a tiszaújvárosi 18. Triatlon Nagyhét. Szombaton pedig már nemzetközi versenyt, a ETU triatlon Európa-bajnokság előfutamait rendezik meg a Tisza-parti településen.

triatlon.jpg

A várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulóját idén ünneplő Tiszaújváros 2016-ban a riói olimpia miatt egy hónappal korábban rendezi meg az idén három nemzetközi versenyt is magába foglaló Triatlon Nagyhét elnevezésű sport és kulturális eseménysorozatot.

A „nulladik” napon a magyar könnyűzene egyik legjelesebb képviselője, a legendás OMEGA együttes kápráztatta el a Tiszaújvárosi Sportcentrum labdarúgó stadionjában összegyűlt sokezres tömeget. Július 2-án, szombaton, a Trans-Sped Napján már az ETU triatlon Európa-bajnokság előfutamait rendezi meg a Tiszaújvárosi Triatlon Klub. A korosztály képviselői a sportág történetében első alkalommal mérhetik össze tudásukat egyéniben is.

A kontinensviadalon harminc nemzet vonultatja fel 90-90 sportolóját. Szombaton délután 1 órától, illetve háromnegyed 4-től Tiszaújváros központjában három-három női és férfi előfutamot (500 m úszás, 12 km kerékpározás, 3,2 km futás) rendeznek, ahonnan 30-30 sportoló harcolhatja ki a hétfői döntőben való indulás jogát. Hazánkat 6-6 sportoló képviseli. A házigazdák Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor révén komoly éremeséllyel is számolhatnak. A viadalt a helyszínen tekinti meg Marisol Casado, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) spanyol elnök-asszonya, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja és Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke is.

Az előfutamokat követően irány a Főtér, ahol fél 6-tól a Mohikán játszik, majd 7 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség, a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorette-csoport közreműködésével. Este 8-tól a Bon-Bon együttes zenél, fél 10-től pedig a Mojo Workings.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat