2024. július 21. Dániel, Daniella
Elrabolták a "köpcös" fiát Mexikóban
dailymail.co.uk/minap
|
2016. augusztus 17. 11:03
|
frissítve: 2016. augusztus 18. 19:34
Úgy tűnik, végleg befellegzett a hírhedt drogbáró hatalmának, aki egy amerikai börtönből kénytelen végignézni, ahogy összeomlik birodalma.

mexico-615171.jpg

A brit turisták körében is közkedvelt mexikói szállodát hétfőn éjjel rohanták le ismeretlen fegyveresek

El Chapo fia, a 29 éves Jesus Alfredo Gurman Salazar, egy mexikói luxusszállodában ünnepelt hétfőn. Éjjel egy órakor azonban fegyveresek rohamozták meg a szállodát és elraboltak 16 embert, köztük a hírhedt drogbáró fiát is. A helyi hatóságoknak fogalmuk sincs arról, kik lehettek az elkövetők és miért rabolták el az embereket.

A hírek szerint azonban minden bizonnyal az El Chapo által működtetett Sinaloa kartel feletti hatalomért folyó harc áll az események hátterében.

El Chapo eddig kétszer szökött meg mexikói börtönökből titkos alagutakon keresztül. Legutóbb januárban fogták el ismét, de ezúttal már amerikai cellában raboskodik, ahol kiemelt figyelmet fordítanak az őrzésére, így kiesett a kezéből a drogkereskedő hálózat feletti irányítás.

Nem ez volt az első eset, hogy El Chapo családját megtámadták. Júniusban fegyveresek hatoltak be El Chapo anyjának házában, ahonnan drága autókat és ékszereket raboltak el. 2008-ban El Chapo másik fiával, Edgarral egy bérgyilkos végzett az egyik bevásárlóközpontban.

el_chapo.jpg

Úgy tűnik, végleg befellegzett a hírhedt drogbáró hatalmának, aki most egy amerikai börtönből kénytelen végignézni, ahogy összeomlik birodalma.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat