2024. július 24. Kinga, Kincső
A végére felőrölték az ellenfelet
waterpolo.hu
|
2016. október 08. 17:44
|
frissítve: 2016. október 11. 14:42
Az MVLC csapata végig vezetve, ha nehezen is, de felőrölte, és legyőzte 12–8-ra a Kaposvárt a férfi vízilabda-bajnokság szombati mérkőzésén.

Miskolcon a felsőházba jutás szempontjából játszottak fontos mérkőzést, amelyen sokáig remekül tartotta magát a Kaposvár (amelyből nyilván nagyon hiányzott az új igazolás, az ujjműtéten átesett világbajnok, Varga II Zsolt), ám a hazaiak kicsivel mindig előrébb tartottak.

Az első negyed 2–2-es végeredménye után Halek Márton és Alex Bowen akciógóljával lépett meg kettővel Sike József együttese, de Dobos Dávid szépíteni tudott. A második negyed végén Hornyák Olivér és az elnyűhetetlen Vindisch Ferenc gólváltását láthatták még a nézők – így 5–4 állt a táblán.

A folytatásban Halek és Boven sikeres akciója következett, és 7–4-es hazai vezetés, a Kaposvár azonban nem adta fel, és 8–7-nél feljött egy gólra. Az áttörés azonban nem sikerült, mert nemcsak Szécsi Zoltán, hanem hazai oldalon Csoma Kristóf is jól védett, plusz a miskolciak főként a tarthatatlan Szasa Misics vezérletével végül felőrölték a somogyi védelem ellenállását. Zsinórban szerzett négy góllal eldöntötték a három pont sorsát, a vége 12–8 lett.

Eredmény:

PannErgy-Miskolc–Kaposvári VK 12–8 (2–2, 3–2, 4–3, 3–1)
Gólszerzők: Misics 4, Boven 3, Halek 2, Hornyák, Vadovics, Lukács, ill. Vindisch 2, Dobos 2, Palotás, Berta, Juhász-Szelei, Pataki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat