2024. július 24. Kinga, Kincső
Benedek Tibor távozik a válogatott éléről
waterpolo.hu
|
2016. október 20. 10:04
|
frissítve: 2016. október 21. 14:50
Benedek Tibor férfi szövetségi kapitány távozik a magyar válogatott éléről. Ezt maga a szakember jelentette be a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos oldalának.

magyar_brazil_vizilabda_tapolca_160709.jpg

Benedek Tibor Miskolctapolcán, a Brazília elleni nyári felkészülési mérkőzésen. Fotó: Végh Csaba

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – fogalmazott a waterpolo.hu-nak Benedek Tibor.

Az MVLSZ szombaton tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.

„A riói olimpia óta több alkalommal beszélgettünk, így nem ért váratlanul Tibi döntése, de nyilvánvalóan nagyon sajnálom – reagált Benedek bejelentésére Kemény Dénes az MTI megkeresésére. – Nagy szakmaisággal, lelkiismeretesen, alázattal dolgozott, de el tudom fogadni, hogy így határozott, miután az elmúlt csaknem négy év második felében az eredmények gyengébbek lettek, mint azt munkájával megérdemelte volna.”

Kemény Dénes a jövőt illetően hozzátette, hogy Benedek Tibor utódjáról a szövetség elnöksége dönt: vagy kijelöl valakit, vagy pályázatot ír ki a tisztségre.

És már meg is van, hol folytatja a leköszönő kapitány: az UVSE-nél lesz szakmai irányító.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat