2024. július 17. Endre, Elek
Acélbikákat vertek a Jegesmedvék, kupadöntőbe jutottak!
dvtk.eu
|
2017. január 25. 23:17
|
frissítve: 2017. január 26. 18:48
Hatalmas küzdelemben, drámai csatában jutott be a Jégkorong Magyar Kupa döntőjébe a DVTK Jegesmedvék csapata. A két fantasztikusan védő kapus Adorján Attila és Duschek Dávid szinte verhetetlen volt az este folyamán. Csapatunk végül hosszabbítás után Magosi Bálint góljával jutott a döntőbe.

A DVTK Jegesmedvék csapatkapitány helyettesének Jarkko Leppanen-nek nem jött rendbe a sérülése, így csapatunk nélküle kellett, hogy nekivágjon a Magyar Kupa elődöntőjének. A vendégcsapat, a Dunaújvárosi Acélbikák is meglehetősen foghíjas kerettel érkeztek, számos beteg illetve sérült játékos nehezítette meg a vezetőedző dolgát a csapat összeállításakor. Nagy tempóban indult a meccs, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A nagyobb helyzetek a DVTK Jegesmedvék előtt adódtak, de Duschek már az elején jelezte, hogy remek formában érkezett. Bravúrok sorozatát bemutatva tartotta csapatát, de a másik oldal Adorján Attila is hasonlóan tett. Emberelőnyös helyzetek is kialakultak, de egyik csapat sem tudott élni a lehetőségekkel.

A második harmadban, felfokozódtak az indulatok, igazi playoff hangulatú mérkőzéssé vált az összecsapás. Kisebb dulakodások, és fegyelmezetlenségek jellemezték mindkét csapatot a kapusok pedig továbbra is remekeltek, nagyobbnál nagyobb védéseket mutattak be. Ennek köszönhetően továbbra sem születtek gólok, ellenben a feszültség egyre nőtt, amely sok pontatlanság csúszott a játékba mindkét oldalon.

A harmadik harmadban nem változott a játék képe. Csapatunk óriási nyomás alá helyezte a dunaújvárosi csapatot, de a mai estén el voltunk átkozva és csak helyzetekig és kapuvasakig jutottunk. Közben a vendégek veszélyes kontrákat vezettek, Adorján is remekül védett. Kettős emberelőnyben is támadhattunk, de Duschek szenzációs védéseket bemutatva tartotta csapatát.

Jöhetett a hosszabbítás ahol a tetőfokára hágtad az indulatok. Előbb Sakaris követett el egy buta szabálytalanságot, Dansereau törlesztett, melynek eredménye képpen mindketten végleges kiállítást kaptak. Néhány pillanattal később Azari és Becze is a büntetőpadra került, így újra hatalmas lehetőség került csapatunk elé. Pavuk tálalt Galanisz elé, aki hatalmas helyzetben még tovább játszott, a teljesen üresen álló Magosi Bálint pedig nem hibázott, és a döntőbe lőtte a DVTK Jegesmedvék csapatát. Így szombaton 17:30 perctől a Miskolc Városi Jégcsarnokban kerül megrendezésre a Jégkorong Magyar Kupa döntője, amelyen a nagy rivális, MAC Budapest csapata lesz az ellenfelünk.

Eredmény:

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 1-0 hu. (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat