2024. július 17. Endre, Elek
Telt ház előtt játszhat kupadöntőt Miskolcon a DVTK Jegesmedvék
Juhász István/minap.hu
|
2017. január 28. 11:24
|
frissítve: 2017. január 28. 19:33
Emlékezetes nagy csatában, a Dunaújvárost legyőzve jutott be a jégkorong Magyar Kupa döntőjébe a DVTK Jegesmedvék. Így aztán a népkerti jégcsarnok ad otthont a finálénak, ahol a másik résztvevő a MAC Budapest lesz. A várhatóan teltház előtt rendezendő finálé szombaton 17.30-kor kezdődik, és a cél a DVTK Jegesmedvék előtt, hogy 2015-höz hasonlóan elhódítsák a kupaserleget.

Érthetően vidám hangulatban készülődött a Magyar Kupa döntőjét felvezető sajtótájékoztatóra a Jegesmedvék vezetőedzője és két támadója. A szerda este, a döntőbe jutásért vívott nagy csata a Dunaújvárossal nem volt könnyű mérkőzés, de a döntő sem lesz, amibe zsinórban már harmadik alkalommal jutnak be a DVTK Jegesmedvék.

– Nem készülünk másképpen erre a mérkőzésre sem, mint ahogyan szoktunk a többire – szögezte le Doug Bradley vezetőedző. – A jeges gyakorlás mellett természetesen videóelemezések is segítenek a csapatnak. Ám a kupafinálé ellenére sem lesznek különleges edzéselemek, a legjobb teljesítményünket akarjuk nyújtani szombaton.

jegesmacik_brasso_161011ml_35.jpg

Minap-archív fotó: Mocsári László

Első trófeáját nyerheti a DVTK Jegesmedvék játékosaként a válogatott támadó, aki szerint nagyon fontos lesz a fegyelmezettség. Magosi Bálint úgy fogalmazott, „a MAC is egy nagyon jól összerakott csapat, ugyanakkor mi is azok vagyunk”.

– Próbálunk ezúttal is odafigyelni az apró dolgokra, mint ahogy az edző a Dunaújváros ellen is mondta: apróságok fognak számítani, itt ugyan ez lesz a helyzet. A döntő pillanatokban kell jó megoldásokat választani és akkor nem lesz baj – fűzte hozzá.

jegesmacik_brasso_161011ml_34.jpg

Zsinórban már harmadszor jutott be a Magyar Kupa döntőbe a miskolci együttes és mindháromszor ott volt a jégen a csapatkapitány, Hajós Roland is. Véleménye szerint nagyon fontos lesz a jó kezdés.

– A MAC elleni korábbi találkozók első 10 percében eléggé átjött rajtunk a MAC, nekünk estek. Éppen ezért most fontos lesz, hogy ez ne forduljon elő és nagyon jól álljunk be a mérkőzésbe már az elejétől – hangsúlyozta.

A jégkorong Magyar Kupa döntő szombaton 17.30-kor kezdődik a népkerti jégcsarnokban. Az információink szerint várhatóan teltházas kupa finálét vasárnap 15 órától megtekinthetik a Miskolc Televízióban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat