2024. szeptember 28. Vencel
A legtehetségesebb hegedűsök versenyeztek
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. március 14. 20:02
|
frissítve: 2017. március 16. 13:42
Megyei Hegedűs Fesztivált rendezett a legtehetségesebb versenyzőknek a Miskolci Egressy Béni - Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A zsűri tagjai országosan elismert, magasan kvalifikált művésztanárok voltak.

hegeduverseny_170314ml_2.jpg

A zsűriben foglalt helyet Szilágyiné Pálkövi Mária, Versánszky Ildikó és Fehérné Magyar Ágnes. A fesztivált Nehéz Károly önkormányzati képviselő nyitotta meg. Elmondta, hogy azért őt hívták meg, mert ő is hegedült.

hegeduverseny_170314ml_3.jpg

– Nyíregyházán és Debrecenben tanultam hegedülni. Visszaemlékszem magamra, amikor a nyíregyházi zeneiskolában a pulpituson Bach Parasztkantátájával léptem fel először, nagyon remegett a lábam. Végül nem zenész lettem, hanem informatikus, egyetemi docens a Miskolci Egyetemen. Gyerekkoromban azonban a programozás mellett a zene töltötte ki mindennapjaimat. Mire taníthat meg minket a zene? Arra, hogy csak úgy lehet eredményt elérni, hogyha szépen fokozatosan, nagyon sok gyakorlással haladunk előre. Ráadásul az a fegyelem, amit a zenével tanultok, áthatja majd minden tevékenységeteket. Úgy érzem, a leendő zenészekhez és a leendő értelmiséghez szólok most. Szeressétek a zenét és gyakoroljatok! – buzdította a gyerekeket Nehéz Károly, aki Liszt Ferenc híres idézetét is elmondta megnyitó beszédében: „Ha egy napig nem gyakorolok, észreveszem én, ha két napig, észreveszi a zenekar, ha három napig, észreveszi a közönség.”

hegeduverseny_170314ml_23.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat