2024. szeptember 28. Vencel
Brunszvik Terézt ünnepelték a róla elnevezett óvodában
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. április 28. 15:48
|
frissítve: 2017. április 30. 10:08
Együtt ünnepelt a Brunszvik Tagóvoda a Fazekas és a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola. A három intézmény között évek óta jó a kapcsolat. A felújított Brunszvik óvodában kiemelt szerepe van a mozgásfejlesztésnek, így innen egyre többen mennek tovább a szomszédos sportiskolába.

Brunszvik Teréz Tagóvodában ápolják a hagyományokat, de a mozgás megszerettetése is ugyanilyen fontos. A hagyományos Brunszvik napra a régi óvodások jöttek fellépni, köztük Joó Barbara is, aki idejárt és ma már kiváló kajakozó. – Ebbe az óvodába jártam és itt is sokat tornáztunk, aztán innen mentem a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolába, ahol még nem sportosztályok voltak, amikor én mentem oda.

brunszvik_ovoda_170428_ja_6.jpg

A Brunszvik Tagóvodába jelenleg több mint százhúsz gyermek jár. – Nagyon jó a kapcsolatunk a szomszédos Gyarmati Dezső Sporttagozatos Általános Iskolával – mondta Smizsánszkyné Marján Ida, a József úti Óvoda és a Brunszvik Teréz Tagóvoda vezetője. – Mi is nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek mozgásfejlesztésére és ennek eredményeként évente az iskolát kezdő gyerekek közül csaknem tízen kezdik meg iskolai fejlesztésüket a Gyarmati Dezső sport tagozatos Általános Iskolában.

brunszvik_ovoda_170428_ja_13.jpg

A sportiskolába csaknem négyszáz gyermeket oktatnak a Magyar Olimpiai Bizottság programja szerint. Az intézményben számítanak a Brunszvik Teréz Tagóvodából érkező, mozgásszerető gyerekekre. Az igazgató azt mondta, a sport mellett a tanulás is fontos. – A MOB statisztikái alapján a sportosztályba járó gyerekek átlaga egy egésszel jobb, mint a normál osztályokéba járóké és ezt hozzák is nálunk a tanulók – mondta Kegyes Jenő.

brunszvik_ovoda_170428_ja_15.jpg

2014-ben százhúszmillió forintból felújították az óvodát, új csoportszoba is épült és a tervek szerint hamarosan sportóvoda válhat az intézményből.

– Igyekszem én is segíteni, hogy sikerüljön egy sportóvodát kialakítanunk a Brunszvik Teréz Tagóvodából, hogy  a Gyarmati Dezső Általános Iskolába tudjanak átmenni a gyermekek – mondta Kovácsné Budai Mária Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő.

brunszvik_ovoda_170428_ja_20.jpg

Az óvoda névadójának a napján nemcsak az idejáró ovisok nézhették meg a volt brunszvikosok fellépését, ilyenkor együtt ünnepelnek a szülőkkel és a vendégekkel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat