2024. augusztus 18. Ilona
Az Emmi-nél folytatja a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese
minap.hu
|
2017. május 30. 13:45
|
frissítve: 2017. június 01. 09:04
Immár felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként végzi munkáját Horváth Zita, aki ezzel lemondott a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettesi pozíciójáról.

A Miskolci Egyetem lapja, a MEgazin facebook-oldalán közölte a hírt, miszerint új, a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár kinevezéséről döntött a kormányzat – a posztra pedig a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettesét, a Bölcsészettudományi Kar egyetemi docensét kérték fel. Horváth Zita május 15. óta meg is kezdte munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Horváth Zita a Miskolci Egyetemen szerzett történelem szakos diplomát 1997-ben, s azóta folyamatosan a Bölcsészettudományi Karon dolgozott – mint oktató, mint dékánhelyettes, majd egy rövid ideig mint a fakultás dékánja.

horvath_zita_150428_vcs.jpg

2013-tól az egyetem általános rektorhelyettesi posztját töltötte be, sőt a Történettudományi Intézet is őt választotta igazgatójául 2016-ban.

A 18. századdal, így például Mária Teréziával, valamint a jobbágyság történetével foglalkozó történész egyetemi docensi jogviszonyát megtartja ugyan a Miskolci Egyetemen, ám vezetői pozíciójáról mind egyetemi, mind pedig intézeti szinten lemondott. Az általános rektorhelyettesi feladatokat Jakab Nóra, az Állam- és Jogtudományi Kar oktatója látja el.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat