2024. augusztus 18. Ilona
Az élet mellett döntöttek
Kujan István
|
2017. május 30. 16:34
|
frissítve: 2017. június 01. 19:06
„Legyen eszed, hogy eszed legyen – Dönts az élet mellett!” – ezzel a mottóval indítottak bűnmegelőzési programsorozatot, amiben Miskolc önkormányzata lehetőséget biztosított középiskolásoknak a közösségi szolgálat teljesítésére. A legaktívabb diákok ajándékokat is kaptak a keddi zárórendezvényen, a Városházán.

Az ötvenórás program egyik legfontosabb eleme a drogprevenció volt, de az elmúlt hónapokban tartottak bűnmegelőzési előadást, a diákok beszélgethettek Béres Attila színházigazgatóval és Kiss János alpolgármesterrel is. A szex, szerelem, párkapcsolatok is ugyanúgy terítékre kerültek, mint például a stresszkezelés. Olyan neves előadókkal és szakemberekkel találkozhattak ráadásul a miskolci fiatalok, mint mások mellett Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, vagy éppen Zacher Gábor toxikológus főorvos.

legyen_eszed_170530_vcs_12.jpg

Fotó: Végh Csaba

A drogprevenciós közösségi szolgálat zárórendezvényét kedden tartották meg a Városháza közgyűlési termében. Az eseményen azok a tanárok és diákok vettek részt, akik a legaktívabbak voltak a programban.

legyen_eszed_170530_vcs_05.jpg

– Az egyik oldalról megközelítve azt szeretnénk elérni a programmal, hogy a közösségi szolgálat a fiatalok mindennapjai részévé váljon, az itt megismert és elsajátított küldetéstudatuk a jövőre nézve is megmaradjon – fogalmazott Kiss János alpolgármester köszöntőjében.

legyen_eszed_170530_vcs_11.jpg

Ugyanakkor a droghasználat elleni küzdelemben is újfajta megközelítést alkalmaztak, rámutatva arra, hogy nem elég „csak” a drog negatív hatásaival elrettenteni a fiatalokat – hanem jó példákat is meg kell mutatni arra nézve, hogyan lehet jó és teljes életet élni.

legyen_eszed_170530_vcs_09.jpg

– Ezek a fő üzenetei a programnak. Én azt kérem önöktől, hogy ezt vigyék magukkal, hirdessék kortársaik között, és győzzenek meg másokat is arról, hogy álljanak ki a jó dolgok mellett – emelte ki az alpolgármester.

A program – amelynek legaktívabb diákjait ajándékokkal is meglepték a zárórendezvényen – a következő tanévben is folytatódik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat