2024. október 15. Teréz
Értékcikkeket és luxusautót is ellopott egy banda a fővárosban
mti.hu
|
2017. május 30. 18:44
|
frissítve: 2017. május 30. 18:44
Több év alatt csaknem harminc fővárosi ingatlanból lopott el nagyobb értékeket egy betörőbanda, egyik tagja egy luxusautót is elvitt. Az öttagú társaság és egy orgazda ellen vádemelést javasolnak - közölte a rendőrség kedden.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elkövetők 2013. és 2016 szeptembere között - több újbudai és belvárosi kerületben - csaknem harminc budapesti ingatlanba ajtóbefeszítéssel és ablakbefeszítéssel törtek be. A lakásokból nagy értékű elektronikai eszközöket, több televíziót, laptopot, mobiltelefont, tabletet, ékszereket és pénzt loptak el. 

A betörőket és az orgazdát 2016 májusa és szeptembere között fogták el. A betörők közül a 27 éves budapesti Cs. Norbert tavaly májusban ellopta egy XII. kerületi ház garázsának kulcsát, és másnap hajnalban elvitt egy luxusautót. A lopásokból származó műszaki cikkeket egy 44 éves jordániai származású férfinak kínálták eladásra, aki a X. kerületben használt műszaki cikkekkel kereskedik. A nyomozók az üzletében megtalálták a betörésekből származó tárgyak egy részét, ezért a férfit orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat