2024. október 05. Aurél
„Miskolcon mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek”
minap.hu
|
2017. június 09. 14:39
|
frissítve: 2017. június 10. 21:32
– Miskolcon nem teszünk kivételt senkivel sem, folyamatosan ellenőrizzük, járőrözzük, figyeljük a városrészeket – hangsúlyozta Soós Attila, a Fidesz miskolci képviselőcsoportjának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

A jövő hét szerdai közgyűlésen két, közbiztonságról szóló beszámoló is elhangzik majd, ami a miskolci közvéleményt is minden bizonnyal érdekli: a Miskolci Rendőrkapitányság 2016-os beszámolója, valamint a Miskolci Önkormányzati Rendészet összefoglaló jelentése.

Soós Attila elöljáróban elmondta, mindkét beszámoló „impozáns számokat és javuló tendenciákat tartalmaz”, de a számok, adatok mellett a szubjektív biztonságérzet szintjén is egyre javuló miskolci hétköznapokról számolnak majd be a közgyűlésen.

A frakcióvezető emlékeztetett, 2010-ben és 14-ben is a Fidesz-KDNP választási programjának nagyon fontos oszlopa volt a közbiztonság, a szubjektív biztonságérzet erősítése. Ezen munka elemeit részletezve Soós Attila ismertette, pontosan hat éve annak, amikor Kriza Ákos polgármester kezdeményezésére – az országban először Miskolcon – megalakult az önkormányzati rendészet.

soos_attila_sajtaj170609_ja_3.jpg

Fotó: Juhász Ákos

– Korábban az MSZP-s városvezetés Budapestről, jó drágán importált őrző-védőkkel próbált lendíteni a sanyarú miskolci közbiztonságon – fűzte hozzá.

2011-től, évről-évre, korábban példátlan önkormányzati költségvetési támogatásokkal, a személyi állomány létszámának folyamatos növelésével, a rendészeti szervezet technikai felszereltségének fejlesztésével, korszerűsítésével, a rendőrséggel akció egységben alakították ki a csapatot.

– Ez lett a miskolci közbiztonsági modell kerete. A közgyűlési vitában pontos számokkal, részletes adatokkal fogjuk bizonyítani a fentieket – mondta Soós Attila.

A képviselőcsoport vezetője végül kiemelte, a miskolci közbiztonsági modellt azután olyan nagyszabású programokkal töltötték, töltik meg, mint a nyomortelep-felszámolási program, vagy a „fészekrakók ki, egyetemi dolgozók be” program.

– Miskolcon nem teszünk kivételt senkivel sem, folyamatosan ellenőrizzük, járőrözzük, figyeljük a városrészeket. Például a város közterületeit lassan teljes egészében behálózó kamerarendszerünkkel is – zárta tájékoztatóját Soós Attila.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat