2024. augusztus 16. Ábrahám
Változások a Jegesmaciknál, sorsolás és Jégcsarnok-felújítás
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. június 27. 09:21
|
frissítve: 2017. június 28. 13:26
Felújítják a népkerti jégcsarnokot, de a klub életében is változások lesznek. Július elsejétől már a Jégkorong Szövetségben dolgozik tovább Mayer Péter. A szakmai igazgató az eddigi helyettese, Bíró Ignác lesz. Ismertté vált a Kontinentális Kupa sorsolása is, a klubvezetés biztos továbbjutást vár az első csoportkörből.

mayer-peter-miskolc.jpg

Korábbi felvételek

A DVTK Jegesmedvék eddigi szakmai igazgatója, Mayer Péter július elsejétől a Magyar Jégkorong Szövetségben dolgozik tovább. A titulusa mentoredző. – Több műhelyben kell majd folyamatosan segítenem a hoki fejlődését globálisan, köztük a Jegesmedvékét is. Szerintem a fociban ezek a hálózatok ismertek, a hokiban jelenleg van kialakulóban. Gyakorlatilag ennek lennék egyik eleme, oszlopa.

Helyét a miskolci jégkorongban már több mint három évtizede dolgozó szakember veszi át. Bíró Ignác az elmúlt években az utánpótlás neveléssel foglalkozott. – A felnőtt csapattól a legkisebbekig a szakmai terület nagy odafigyelést igényel. Ráadásul főállásban eddig testnevelőként dolgoztam a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában és ezt a kettő valahogyan egyeztetni kellett. 

hajos_roland_dvtk_jegesmedvek.jpeg

A már megtartott Kontinentális Kupa sorsolásával kapcsolatban elhangzott: a Jegesmedvék Brassó városában küzdenek majd a házigazdával, egy spanyol és még egy nem ismert csapattal.

– Ismerem a játékosok hozzáállását, ők is nagyon fontosnak tartják, hogy az elmúlt három év sikertelen kupaszereplése után, ebben az évben mindenféleképpen előrelépjünk – hangsúlyozta Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke.

jegcsarnok2.jpg

A tervek szerint augusztus elsején kezdődnek a jeges edzések. Augusztus 22-én már az első tétmérkőzését játssza a csapat. A vadonatúj Visegrádi Kupában Poprád lesz az ellenfél. A játékosok biztonságát új pályatest, palánk és plexi szolgálja majd. A klubvezetés ezúttal is kivár egy légiós hellyel, amit az alapszakasz végén töltenek majd fel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat