2024. október 06. Brúnó, Renáta
Frissítő eső hozott némi enyhülést a rekkenő hőségben
minap.hu
|
2017. augusztus 03. 13:45
|
frissítve: 2017. augusztus 04. 14:32
A Bükk nyugati lábánál született esőfelhő hozott egy kis felfrissülést Miskolcon a tomboló kánikulában, csütörtök délben. A hirtelen jött esőnek a Komlóstetőn élők örülhettek először, nem sokkal később azonban a belvárosban is nedves lett a forró bitumen.

eso_miskolc_kanikula.jpg

Úton az enyhülés - Fotó: Rentka Imre / Miskolcon láttam

A meteorológusok szerint, egyelőre tőlünk északnyugatra helyezkedik el az a frontrendszer, melynek hidegfrontja véget vet majd a forróságnak, de a front előterében még igen meleg, száraz légtömegek érkeznek fölénk a magasban.    

Az éjjeli órákban gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Reggelre általában 21 fokig csökken a hőmérséklet.

Holnap napközben gomolyfelhős, napos idő várható. Kis valószínűséggel egy-egy zápor is előfordulhat. A délies szél helyenként megélénkül. Délutánra 37 fokig emelkedik a hőmérséklet. Nagyon erős UV-B sugárzás várható, ezért a déli, kora délutáni órákban ajánlott elkerülni a napon való tartózkodást.

A következő napokban is sok napsütésben lesz részünk, de szombaton már helyenként, vasárnap és hétfőn pedig többfelé várhatók záporok, zivatarok egy hazánk felett áthaladó hidegfront hatására. Hétfőre átmenetileg megszűnik a forróság. A folytatásban, kedden ismét melegebb időnk lesz, de a szerdán záporok, zivatarok kíséretében érkező újabb hidegfront már tartósabban csökkenti a nagy meleget. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat