2024. október 06. Brúnó, Renáta
Csaknem 800 gyermek járt az önkormányzat nyári táborában
Tóth Milán
|
2017. augusztus 04. 15:17
|
frissítve: 2017. augusztus 06. 09:04
Június végétől augusztus elejéig csaknem nyolcszáz gyermeket látott vendégül a miskolci önkormányzat nyári tábora Perecesen, amely a résztvevők számára szinte ingyenes volt.

perecesi_tabor_170804_tm_9.jpg

Fotók: Tóth Milán

Hatalmas, fákkal borított zöld terület, mászókák, libikókák, futballpálya fogadta azokat a miskolci általános iskolásokat, akik Perecesen töltötték mindennapjaikat. Mádai Linda táborvezető a minap.hu érdeklődésére elmondta, a hat hét alatt 800 gyermek fordult meg náluk.

perecesi_tabor_170804_tm_4.jpg

Mádai Linda, a tábor vezetője.

– Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, így a csemeték szinte végig a szabadban játszottak – fogalmazott a táborvezető. – Egyre inkább a fiatalabbak, az alsósok jönnek hozzánk, így ennek megfelelően a pedagógiai programokat is átkellett alakítani, olyanokká, amelyek kedvezőbbek ennek a korosztálynak. A foci mindenkinél nagy sikert arat, de a kézműves-foglalkozásokat is nagyon szerették.

perecesi_tabor_170804_tm_3.jpg

A nagy melegre való tekintettel a pedagógusok naponta többször is gondoskodtak a gyerekek felfissüléséről a szabadtéri zuhanyzónál, csapoknál, illetve a megfelelő vízbevitelről is gondoskodtak.

Csorba Brenda és Lukács Luca felváltva mesélték élményeiket. Mindketten sokat játszottak, lógtak a mászókán, kártyáztak, de a pancsolást is élvezték. – Mindenfélét lehet csinálni, nagyon jó ez a tábor – nyilatkozták a lányok. – Kaptunk vizes törölközőt, amit a nyakunk köré kellett tekerni, azzal védekeztünk a meleg ellen.

perecesi_tabor_170804_tm_8.jpg

A szülőknek csupán azt az összeget kellett kifizetniük, amit a tanítási időszak alatt költöttek gyermekeik étkeztetésére, minden más költséget az önkormányzat finanszírozott.

perecesi_tabor_170804_tm_10.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat