2024. október 04. Ferenc
Ilyen rakétával füstölnék ki az észak-koreai diktátort? (Videóval)
Sputniknews.com
|
2017. augusztus 08. 13:02
|
frissítve: 2017. augusztus 10. 09:30
Miután az ENSZ-ben Kína is megszavazta az Észak-Koreai rendszer elleni újabb büntetőrendelkezéseket, az Egyesült Államok pedig kérte állampolgárait, hagyják el Észak-Koreát, félő, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a háború. A dél-koreai hadsereg videót tett közzé egy bunkertörő rakéta teszteléséről, nyilván elrettentésül, hogy az észak-koreai diktátor és vezérkara adott esetben még egy föld alatti bunkerban sem lennének biztonságban.

korea.jpg

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a béke fenntartásához a diplomácia eszközei már nem sokat érnek a koreai félszigeten. Rex Tillerson amerikai külügyminiszter is kétértelműen fogalmazott az elmúlt héten, amikor azt mondta, hogy Észak-Korea nem az ellenségük, de “elfogadhatatlan veszélyt” jelent az Egyesült Államok számára.

Nem

Közben folytatódik egymás kölcsönös ijesztgetése - a hétvégén Dél-Korea mutatta be újfajta bunkertörő-rakétáit, amelyek hatékonyságáról a hadsereg videót is közzétett. A Hyunmoo-II nevet viselő rakéta 800 kilométert repülhet, mielőtt becsapódik a Dél-Korea műholdas rendszere által célpontként kiválasztott bunkerbe - ezt valószínűleg üzenetnek szánták Kim Jong Un észak-koreai diktátor számára.

korea1.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat