2024. október 04. Ferenc
Átláthatóvá teszi a közéleti szerepét Macron felesége
Mike György
|
2017. augusztus 18. 12:46
|
frissítve: 2017. augusztus 19. 21:09
Brigitte Macron Emmanuel Macron köztársasági elnök felesége az ELLE hetilapnak adott interjúban negerősítette, hogy a saját szerepét férje mellett az átláthatóság jegyében születő rendelet fogja meghatározni. Politikai szerepvállalását nem törvény, hanem egy Charta fogja szabályozni.

macron1.jpg

„Az Elysée palota internetes portálján tesszük majd közzé a hivatalos találkozóimat, a kezdeményezéseimet azért, hogy a franciák pontosan tudják, hogy mi a munkám”, olvashatjuk az ELLE portálján. „Fontos, hogy minden világos, átlátható legyen”, folytatja Brigitte Macron a választások utáni első interjújában, „Ahogy az elődeim, én is vállalom a nyilvános szereplést, de a franciák előtt világos lesz, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésemre”.

Az „átlátszóság Charta” tartalmazni fogja, hogy Macron Asszonynak három munkatárs áll rendelkezésére, akik közül kettő elnöki tanácsadó, és egy titkárnő. Hollande elnök párjának öt munkatárs állt rendelkezésére, Sárközy elnök feleségének nyolc, Chirac elnök feleségének pedig húsz.

Brigitte Macron kiszivárgott hírek szerint különösen az oktatásügy iránt érdeklődik, és a fogyatékkal élők problémái iránt. Az interjúban azt is olvashatjuk, hogy a francia köztársasági elnöknek egyetlen hibája van, a felesége szerint, éspedig az, hogy fiatalabb nála.

macron.jpg

Brigitte a 16 éves Emmanuel irodalom tanára volt, később pedig elvált a férjétől, hogy hozzá mehessen korábbi tanítványához. Végül a következő bizalmas közlést tette az hetilap újságírójának: „Emmanuel hozzászoktatott ahhoz, hogy rendszeresen rendkívüli dolgok történnek velem, így aztán már várom a következő alkalmat.” Pillanatnyilag semmiféle szöveg, rendelet, Charta nem szabja meg a köztársasági elnök feleségének nyilvános tevékenységét, Emmanuel Macron és felesége tehát úttörők lesznek ezen a területen.        

liberation.fr francia napilap hírportál

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat