2024. július 17. Endre, Elek
Óriási fordítás! – a DVTK kétgólos hátrányból nyert Csíkszeredában
dvtk.eu
|
2017. szeptember 09. 20:51
|
frissítve: 2017. szeptember 12. 11:12
A címvédő DVTK Jegesmedvék csapata kétgólos hátrányból nyert az SC Csíkszereda vendégeként a jégkorong Erste Liga alapszakaszának szombati játéknapján.

Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):
SC Csíkszereda (román)-DVTK Jegesmedvék 2-4 (2-0, 0-2, 0-2)

A klub honlapján olvasható tudósítás szerint hazai rohamokkal indult az első harmad, és a helyzeteket sikerült is gólra váltaniuk. A második harmad kezdetére nagy pára ült a pályára, ez kicsit zavaró volt, de a miskolciak nagyobb lendülettel álltak bele a játékba. Végig az ő akaratuk érvényesült, több nagy helyzetet is sikerült kialakítani, majd Galanisz Nikandrosz távoli lövését nem tudta védeni az ellenfél kapusa, ezzel megszerezték végre az első találatot. Nem sokkal később, a harmad végén, egy emberelőnyös helyzet legvégén Peter Sakarisnak sikerült bevennie a csíkszeredai kaput, megszerezve ezzel a piros-fehérek egyenlítő találatát.

csikszereda_dvtk_jegesmedvek_170909.jpeg

A harmadik harmadban továbbra is a piros-fehérek domináltak, rengeteg helyzetet alakítottak ki. Egy kapu előtti kavarodásból Kulmala talált be másodszor, majd egy szép emberelőnyös figura végén Gőz Balázs talált be ismét, tovább növelve az előnyt.

A hazai csapat a kapus helyett plusz mezőnyjátékossal rohamozott a végén, de nem sikerült bevenniük a vendég kaput, így a Macik megnyerték a találkozót és elhozták a 6 pontot Erdélyből.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat