2024. július 18. Frigyes
Gőz: Most még korai jóslatokba bocsátkozni
Tóth Milán
|
2017. szeptember 14. 21:16
|
frissítve: 2017. szeptember 16. 08:42
Jól kezdte a szezont a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, hiszen a Visegrád Kupa után az ERSTE Ligában is győzelmekkel indított. A MAC Budapest elleni Magyar Kupa-vereséget követően újfent a hazai pontvadászatban, az Újpest ellen állnának talpra Gőz Balázsék.

macik_dvtk_tisell_goz_170914_tm2.jpg

Fotók: Tóth Milán

– Összeszedett csapatuk van az újpestieknek, sokat erősödött a játékosállományuk a nyáron – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón a Jegesmedvék kiválósága, Gőz Balázs. – Én egyelőre csak rájuk koncentrálok, a hétfői, Vienna Capitals elleni meccs még várhat. Annyit azonban elmondhatok a bécsiekről, remekül össze vannak rakva ők is.

Újra meccsdömping vár a miskolciakra, hiszen a szerdai kupameccset követően, amit a MAC 5-1-re nyert meg, pénteken és hétfőn is jégre lépnek. A 25 éves hátvédet nem zavarja a sűrű naptár, elvégre is ez a munkája.

– Szeretjük, ezért csináljuk, nem gond, hogy jönnek a találkozók. Ezért kapjuk a fizetésünket, ez a szakmánk, és már évek óta hozzá vagyunk szokva a terheléshez – jelentette ki Gőz, aki szerint több jó csapat is harcba szállhat a bajnoki címért. – Egy elveszett mérkőzés általában rámutat a hibákra, és erre volt bőven példa a MAC ellen, ugyanakkor fejben sem voltunk elég koncentráltak. Legközelebb arra kell figyelnünk, hogy nem a negyvenedik, hanem a nulladik perctől kezdődik a mérkőzés. Azt még korai lenne megmondani, kik szállhatnak harcba az aranyért, talán pár fordulóval később tisztább képet kapunk erről.

macik_dvtk_tisell_goz_170914_tm3.jpg

Mikael Tisell vezetőedzőre legnagyobb hatással – a hallottak alapján – nem is csapata kiváló, erdélyi játéka volt, hanem a hosszú buszozás. Brassóban magabiztosan, Csíkszeredán nagy küzdelem után nyert a DVTK néhány nappal ezelőtt, Erdélybe viszont több mint tíz órás út várt a csapatra

– Ez számomra teljesen új, az Egyesült Államok nyugati feléből, repülővel, ennyi idő alatt el lehet jutni Európába – mondta a svéd szakember, akinek a szavait Cseke Gábor sajtóreferens fordította magyarra. – Ennek fényében nagyon büszke vagyok a játékosokra, ráadásul a második összecsapást úgy nyerték meg, hogy a csíkszeredaiak előző nap nem játszottak. Majd utána jött megint az a fránya busz.

macik_dvtk_tisell_goz_170914_tm4.jpg

Tisell az ERSTE Ligában szereplő csapatok többségét nem ismeri, ez azonban nem akadályozza meg őt abban, hogy ne készítse fel csapatát megfelelően az aktuális ellenfélre. Vagy ez jelen esetben talán fordítva igaz?

– Az Újpest ellen kilencven százalékban a saját játékunkra figyelünk, de persze néztünk az ellenfélről videót, és azok, akik már játszottak ellenük, elmondták a tapasztalataikat – tette hozzá a vezetőedző, aki jó szokásához híven ezúttal is igyekezett egy kis poént vinni a sajtótájékoztatóba. – A hoki olyan, mint a ketrecharc: nem tudhatod előre, hogy az ellenfeled mit fog lépni. Ha túl sokat beszélt arról, amit láttál tőle a legutóbbi mérkőzésen, elterelheti a figyelmedet, ellened ugyanis mással rukkolhat elő.

Az Újpesti Jégcsarnokban 18 órától játszik pénteken a DVTK, majd hétfőn 20 órakor fogadja a Vienna Capitalst. Utóbbi összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. Miskolczi Márk vállsérülése miatt a héten még biztosan nem játszik, míg Hajós Roland november környékén térhet csak vissza.

macik_dvtk_tisell_goz_170914_tm1.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat