2024. augusztus 17. Jácint
Bódog: valószínűleg eddig sokat hibáztunk
Tóth Milán
|
2017. szeptember 21. 21:05
|
frissítve: 2017. szeptember 23. 15:05
Szombaton 18 órakor a Ferencváros otthonában igyekszik megszakítani rossz sorozatát a labdarúgó NB I 10. fordulójában a Diósgyőri VTK. Bódog Tamás szakmai igazgató és játékosa, Nikolaosz Joannidisz szerint a kiváló formában lévő zöld-fehérek ellen is van esélyük a győzelemre.

dvtk_sajtaj_170921_ja_8.jpg

Fotók: Juhász Ákos

A Debrecen elleni 3-1-es vereséget követően a DVTK a Pakstól kapott ki 4-2-re, úgy, hogy ellenfelénél sokkal több helyzetet dolgozott ki és jobban is játszott. A kihagyott helyzetek és a téves bírói döntések ezúttal is Bódog Tamás csapatát sújtották, és mivel a szakember "lecsúcsbírózta" Solymosi Péter játékvezetőt, pénzbüntetést is kapott.

– Mindent megtettünk a pályán, mégsem nyertünk – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón a diósgyőriek mestere. – Túltettük magunkat a történteken. Ez a csapat bárki ellen képes az eredményes futballra. Most ezt még nehezebb lesz elérni, de képesek vagyunk megoldani. Sokan megkérdőjelezik az általunk képviselt játékrendszert, mégis működik. A gólokat, melyeket kaptuk, egyéni hibák előzték meg, és természetesen ezeknek a minimalizálására minden edzésen törekszünk. A labdarúgás ilyen sport, aki többet hibázik, veszít. Valószínűleg eddig sokat hibáztunk, elöl és hárul is.

dvtk_sajtaj_170921_ja_3.jpg

A Ferencváros második a tabellán, hátránya négy pont a listavezető Videotonnal szemben, míg a DVTK ugyanennyi egységgel van hétvégi vendéglátója mögött. A fővárosiak a Viditől elszenvedett vereség óta két magabiztos sikert arattak: a Vasason és a Haladáson is sikerült átgázolniuk. Bódog szerint azonban a DVTK esélyesként lép pályára, mivel a csapat formájával nincs gond, "csak" az eredményekkel maradtak adósak.

– Persze, látom, hogy kapjuk a gólokat, de a játékunkkal elégedettek lehetünk – szögezte le a szakmai igazgató, majd a keddi, Veszprém elleni háromgólos kupasikerről is ejtett néhány gondolatot. – Az alacsonyabb osztályú együttes ellen kiválóan játszottunk, nagyszerű volt a játékosaim hozzáállása. Mindenki egészséges és motivált, nincs hiányzónk. A srácok bizonyítani akarnak, de sajnos csak 11 játékost nevezhetek a kezdőbe.

dvtk_sajtaj_170921_ja_7.jpg

Azt elárulta, hogy a veszprémiek ellen góllal visszatérő Szarka Ákos biztosan ott lesz a meccskeretben, és jó esély van Nikolaosz Joannidisz játékára is: a görög támadó megszerezte első gólját a miskolci színekben, valamint gólpasszt is adott a Paks ellen.

– Amikor idejöttem, fizikailag még messze voltam a többiektől, utol kellett érnem őket – árulta el a szimpatikus támadó, miért nem tudott az első fordulókban százszázalékos állapotban futballozni. – Sajnálom, hogy a gólom és az asszisztom egyetlen pontot sem ért a csapatnak, remélem, legközelebb már a három pontnak örülhetünk. A Ferencváros egy nagyon erős csapat, minőségi játékosokkal, de mi sem panaszkodhatunk. Számunkra ráadásul nagyon fontos, hogy újra a győzelmi útra lépjünk.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat