2024. július 24. Kinga, Kincső
Debreczeni Józsefet indítaná a Demokratikus Koalíció az 1-es választókörzetben
minap.hu
|
2017. október 02. 16:15
|
frissítve: 2017. október 03. 18:23
Debreczeni Józsefet javasolja a baloldal közös országgyűlési képviselőjelöltjének a Demokratikus Koalíció a megye 1-es választókörzetében – jelentették be hétfőn. Botka László visszalépéséről Debreczeni József úgy nyilatkozott: „ez egy szomorú történet”.

Debreczeni József jelölését – aki 1989-1994. között az MDF színeiben volt országgyűlési képviselő, 2010-ben pedig a DK színeiben indult a választásokon – Varga Gergő, a DK miskolci szervezetének elnöke jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón.

debreczeni_jozsef_171002_vcs_1.jpg

Tompa Sándor DK-s önkormányzati képviselő, a párt országos tanácsának tagja elmondta: Debreczeni nem közös baloldali jelölt, hanem javaslat a DK részéről. A koordinált indulásban őt tudják ajánlani. - Nem tudjuk, hogy a többi párt kit jelöl, de bízunk benne, hogy helyben is lesznek tárgyalások – hangsúlyozta a politikus, kiemelve: a Demokratikus Koalíció a koordinált indulást javasolja az ellenzéki pártoknak – ez azt jelenti, hogy mindenhol egy-egy baloldali jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével.

debreczeni_jozsef_171002_vcs_7.jpg

Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt visszalépésével kapcsolatban Debreczeni József úgy fogalmazott: a szocialisták korábban abban bíztak, hogy Botka László jelöltsége meg fogja növelni az MSZP támogatottságát, s aztán a többi ellenzéki párt is felsorakozik majd mögéjük. - Ez a kísérlet nem bizonyult sikeresnek, Botka László visszalépése bizonyára annak tulajdonítható, hogy az összes közvélemény-kutató intézet hónapok óta az MSZP szavazóinak a lemorzsolódását méri. Az ő személyes népszerűsége, politikusi támogatottsága is folyamatosan csökkent. Ez egy szomorú történet, reméljük, hogy szocialista barátaink minél előbb rendezik a soraikat – fogalmazott a DK jelöltje.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat