2024. augusztus 08. László
Újra gyűjtik az adományokat az élelmezési világnapon
minap.hu
|
2017. október 08. 14:54
|
frissítve: 2017. október 09. 16:28
Október 16-án és 17-én önkéntesek tartós élelmiszert fognak gyűjteni a kampusz főbejáratánál és a galériánál. A szervezők azt kérik, az adományként felajánlott tartós élelmiszerek szavatossági ideje legalább három hónap legyen.

elelmezes_voroskereszt_me.jpg

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) 1979-ben döntött úgy, hogy október 16. lesz a élelmezési világnap. A Romány Pál, korábbi mezőgazdasági miniszter által vezetett magyar delegáció javasolta, hogy az egész világon tartsák meg ezt a napot. Néhány magyar embernek köszönhetően tehát október közepe felé minden évben világszerte ünnepelnek.

Az élelmezési világnapot minden évben október 16-án több mint 150 országban megtartják. A kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és az éhezés problémájára. Október 16-án és 17-én a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A kampuszon működik egy hallgatókból és oktatókból álló csoport, mely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. 

Ez 2004-ben kezdte meg a működését az Auburni Egyetemen (Alabama, USA) az ENSZ Világélelmezési Programjával együttműködve. Az UFWH munkájába mára már csaknem háromszáz egyetemi kampusz kapcsolódott be világszerte. Alapvető célja az, hogy kidolgozzon és életbe léptessen egy akciótervet a hallgatóknak és a tanároknak, amely az egyetem közösségét arra ösztönzi, hogy erőfeszítéseket tegyen az éhezés megszüntetésére. A Miskolci Egyetem UFWH csoportja a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetével közösen segíti azokat a térségünkben élő rászorulókat, akik éheznek, és segítségre van szükségük.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat