2024. augusztus 08. László
Komposztáló edényeket oszt a miskolci önkormányzat
minap.hu
|
2017. október 09. 19:27
|
frissítve: 2017. október 10. 15:05
A miskolci önkormányzat 200 darab komposztáló edényt biztosít térítésmentesen az igénylőknek a komposztálás világnapján.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően Miskolc önkormányzata az idén közvetlenül, eszközök biztosításával kívánja népszerűsíteni az otthoni komposztálást – tájékoztatott közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A város idén 200 darab 300 literes házi komposztáló edényt biztosít térítésmentesen az igénylőknek. Az RKOM 300 típusú edények nagyobbak azoknál az erjesztő-ládáknál, amelyekhez az előző években a Zöld Kapcsolat Egyesületen keresztül juthattak a komposztálni szándékozók. Az az egyesület számára is ismeretes volt, hogy ezek a város rendelkezésére állnak, az eszközökre idáig mégsem nyújtott be még igényt. (részletes leírás: http://mirehukoz.hu/sites/default/files/dokumentumok/rkom-300.pdf)

Annak érdekében, hogy a meglévő komposztáló edények késedelem nélkül eljussanak a lakossághoz, és használatba kerüljenek, a város idén nem pénzbeli támogatást biztosít az egyesületnek, hanem szétosztja a meglévő készletet az igénylők között.

Az edények október 10-től, a komposztálás világnapjától átvehetők a MiReHuKöz NKft. Miskolc, József Attila utca 65. szám alatti telephelyén, munkaidőben. A cég igény szerint a Zöld Kapcsolat Egyesület számára is átadja a szükséges számú edényt, hogy azoknak, akik a civil szervezetnél adták le igényüket, biztosítani tudják az eszközöket.

(A külső kép illusztráció)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat