2024. augusztus 17. Jácint
Magabiztosan győztek a Jegesmedvék a tv-s rangadón
minap.hu
|
2017. október 10. 08:46
|
frissítve: 2017. október 11. 08:47
A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata hétfő este a Ferencvárosi TC vendége volt az Erste Ligában, és nyert magabiztosan 5-2-re, így átvette a vezetést a pontvadászatban.

jegesmedvek_dvtk-ferencvaros_20170927_bl_023_web.jpg

Kettőt kapott, de öt gólt szerzett a Jegesmedvék Budapesten. Fotó: minap.hu archív

Jobban kezdtek a "macik", de hiába a korai emberelőnyök, csak az első harmad vége felé érkezett az első vendég gól Peter Sakarisnak köszönhetően. A második játékrész derekáig kellett várni az újabb DVTK-találatig, Vas János duplázta meg a vezetést emberelőnyből, de nem sokkal később a Fradi szépített, szintén előnyből.

A záró harmadban már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. A hazaiak ugyan gyorsan kiegyenlítettek, de Láda Balázs alig egy perc alatt duplázott - mindkétszer emberelőnyből -, majd Magosi Bálint álította be a végeredményt. Az 5-2-es sikerének köszönhetően a Jegesmedvék átvették a vezetést a tabellán.

ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ
Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)

Pesterzsébeti Jégcsarnok, 217 néző. V.: Németh, Soós, Berkesi, Váczi.
DVTK: Kiss (Adorján) - Leppanen, Rusk, Miskolczi, Galanisz, Magosi - Láda Rantanen Tóth A., Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Pavuk, Kulmala, Tóth G. - Gőz, Köllő, Bernáth, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
FTC: Sevela (Pleszkán) - Hietamaki, Owen, Dubek, Fliszár, Szappanos - Jabornik, Korbuly, Könczei, Virág, Rafaj - Jászai, Lakatos, Németh, Shupe, Tendler - Lengyel, Tóth, Bödök, Kovács, Farkas. Vezetőedző: Lindqvist Greg Kjell.

Mikael Tisell, a miskolciak vezetőedzője a találkozó után a dvtk.eu-nak adott nyilatkozatában elmondta, boldog, hogy sikerült kihasználniuk az emberelőnyös lehetőségeiket.

- Kicsit tartottunk a mai meccstől, hiszen a Ferencváros nagyon jó hazai pályán. Nagyon jó volt látni, hogy a srácok az edzésen tanultakat jól alkalmazzák, és hogy nem tékozoltuk el az emberelőnyös helyzeteket. Összességében elégedett vagyok a mai meccsel, magabiztos győzelmet arattunk, és nem csak kihasználtuk az előnyöket, de szép találatok is születtek - idézi a portál a svéd szakembert.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat