2024. július 24. Kinga, Kincső
Az LMP egy "új erőtér" létrehozásán dolgozik - Szél Bernadett Miskolcon
Kujan István
|
2017. október 13. 20:59
|
frissítve: 2017. október 15. 17:24
Egy úgynevezett "új erőtér" létrehozásán dolgozik az LMP - mondta el miskolci sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke, aki szerint elvek mentén, értékalapon építkeznek Gémesi György pártjával.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje pénteken borsodi kistelepüléseket látogatott meg, majd késő délután Miskolcon tartott tájékoztatót. Az egészségügyről szólva Szél Bernadett úgy fogalmazott, Magyarországon a közegészségügyi ellátás megtartása és megfelelő minőségű működtetése az egyetlen lehetséges megoldás. A magánegészségügy nem fogja ezt kiváltani, ezt az emberek csak kényszerből választják.

Az egészségügy átalakításához az LMP álláspontja szerint két dologra van szükség: bátorságra és pénzre. Előbbi a miniszterelnök-jelölt szerint megvan a pártjánál, a finanszírozást pedig egy antikorrupciós intézkedéscsomag életbe léptetésével oldanák meg.

szel_bernadett_171013_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

– Mi alapvetően abban gondolkodunk, hogy minden magyar embert ugyanaz a szolgáltatás illet meg, függetlenül a lakhelyétől és az anyagi lehetőségeitől. El kell érni, hogy minden körzetben legyen háziorvos - hangoztatta Szél Bernadett.

Csoma László, az ellenzéki párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a párt gazdasági programjából egyebek mellett azt emelte ki, hogy a nagyvállalatok helyett a helyi kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, azok munkahely-teremtését segíteni.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje portálunk kérdésére annak a véleményének adott hangot, az ellenzéki összefogás országos és helyi ügyekben is működhet. Ami azonban az országgyűlési választásokon történő politikai összefogást illeti, az Szél Bernadett szerint mindig arról szól, hogyan lehet egy kormányképes alternatívát létrehozni.

szel_bernadett_171013_vcs_6.jpg

– Mi egy olyan együttműködésben gondolkodunk Gémesi György Új kezdet nevű pártjával, amely organikus, értékalapú és elvek mentén építkezik. Egy új erőtér létrehozásán fáradozunk, amiben fontos szempont számunkra, hogy ne „vigyük át” a következő korszakra azt, amit az elmúlt 27 évben le kellett volna zárni – fogalmazott Szél Bernadett.

Felvetésünkre, miszerint a politikai elemzők úgy látják, hogy az MSZP szétforgácsolódásából az LMP is profitálhat, a társelnök aláhúzta: nem azt nézik, hogy ki kire szavazott korábban, hanem arra az ajánlatra koncentrálnak, amit a Lehet Más a Politika letett az asztalra, illetve azokra a politikusokra, akik ezt képviselik és magukénak érzik. – Az a lényeges, hogy bennük megbíznak-e az emberek, hogy ránk bíznák-e ügyeik képviselését, vagy sem – tette hozzá.

Mint megtudtuk, várhatóan november elején mutatják be azokat a jelölteket, akiket az LMP a 2018-as országgyűlési választásokon a megye 1-es és 2-es választókerületében indít.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat