2024. július 18. Frigyes
Drámai mérkőzésen győzte le a DVTK a Honvédot! (Képgalériával!)
dvtk.eu
|
2017. október 21. 20:21
|
frissítve: 2017. október 23. 12:58
Szó szerint drámai mérkőzésen, az utolsó percben lőtt góllal győzte le a DVTK a Honvéd csapatát szombaton délután, az OTP Bank Liga 13. fordulójában, Debrecenben.

Debrecenben fogadta szombaton a DVTK a Honvédot. A feszült mérkőzés óriási küzdelmet hozott, a Diósgyőr fokozatos nyomás alá helyezte az ellenfél kapuját, és egyre többet birtokolta a labdát. Egy jól felépített támadás után, Ugrai Roland góljával a 20. percben a vezetés is megszületett, azonban több vitatható bírói ítélet után, a Honvédnak még a szünet előtt sikerült kiegyenlítenie. A folytatásban mindkét csapat a győzelemre játszott - néha az eszközökben sem válogatva - aztán a 77. percben Bacsa tört be balról két védő között a 16-oson belülre, amikor egyikük felrúgta. A bíró 11-est ítélt a DVTK javára, Ugrainak azonban nem sikerült értékseítenie a büntetőt, Gróf gyors vetődéssel védett.

dvtk_honved_171021ml_51.jpg

Ezzel még nem értek véget az izgalmak, a 90 perc leteltével már sokan elkönyvelték a döntetlent, amikor a háromperces hosszabbítás legvégén, egy diósgyőri támadás közben Busait szinte fejbe rúgta magasra emelt lábával Bobál, a 16-oson belül. A DVTK újabb büntetőhöz jutott, amit Ioannidis magabiztosan értékesített. Ezt követően lefújták a mérkőzést, ez lett a végeredmény.

OTP Bank Liga 13. forduló: Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

DVTK.jpg

- Küzdelmes mérkőzést játszottunk, ami hál'Istennek egy sluszpoénnal zárult. A második gólunk után az ellenfélnek nem is maradt ideje a javításra. Nyertünk a tavalyi bajnok ellen, ez parádé! Az első harminc perc jól sikerült, azt követő szakaszban viszont a Honvéd fölénk nőtt. A második félidőben ikszes meccset láttam, ahol a vége felé talán domináltunk, de az edzőnek mindig maga felé hajlik a keze az értékeléskor. A gól viszont bennünk volt, és le a kalappal a játékosok előtt, hogy a kihagyott büntető után is hittek abban, hogy jó vége lehet. Szenzációs érzés, hogy a csapat ennyire akart! Az első büntető előtt én szóltam be a pályára, hogy Ugrai rúgja, mert eddig mindet értékesítette, de soha többet nem teszek ilyet. Végül nyertünk, így túlélem a mai napot. Aki a tavalyi bajnokot megveri, az bárkit legyőzhet, a jövő heti felkészülés során ebből fogunk erőt meríteni - értékelt a mérkőzést követően Bódog Tamás szakmai igazgató a klub honlapjának.

dvtk_honved_171021ml_21.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat