2024. október 06. Brúnó, Renáta
Mint a filmekben: túszejtés Angliában
hirado.hu
|
2017. október 22. 21:53
|
frissítve: 2017. október 24. 15:47
A tettes őrizetbe vételével és kórházba szállításával ért véget vasárnap este a túszejtő akció a közép-angliai Nuneaton egyik szabadidőközpontjában. A túszok az incidensben nem sérültek meg. A rendőrség már a túszszabadító rajtaütés előtt közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó.

bbc.jpg

Fotó: BBC

A rendőrség vasárnap este hanggránátok bevetésével megrohamozta az épületet és legyűrte túszokat ejtő támadót. A területileg illetékes mentőszolgálat, a West Midlands Ambulance Service hivatalos bejelentése szerint az elfogott férfit a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. A mentők a két kiszabadult túsz is megvizsgálták, de ők nem szenvedtek sérüléseket, így nem is szorultak további ellátásra.

Mehdi Amshar, a bowlingpálya vezetője elmondta a Sky Newsnak, hogy tudomása szerint a fegyveres férfi nem hiába ejtette túszul a két alkalmazottat: egyikük ugyanis a volt barátnője vagy volt felesége.

A férfi egy lefűrészelt csövű vadászpuskával ment be a Bermuda Park nevű szabadidőközpont épületébe, majd két dolgozót túszul ejtett. A rendőrség lezárta a környéket, és arra kérte a helyieket, hogy kerüljék el a pálya környékét – tájékoztatott a BBC. A Bermuda Park nevű központban éttermek, mozik, áruházak, edzőtermek és gyermekeknek kialakított játszóhelyek vannak.

bbc_2.jpg

Fotó: BBC

A Birminghamtől keletre fekvő város rendőrsége a Twitter üzenőportálon közzétett tájékoztatásában vasárnap este először csak annyit közölt, hogy “folyamatban lévő incidensről” van szó, nem sokkal később azonban ezt kiegészítette azzal, hogy az incidensnek nincs köze a terrorizmushoz.

Harminc rendőr és több mentőautó is érkezett a helyszínre, az épület fölött rendőrségi helikopter körözött. A mentőszolgálat beszámolója szerint az incidensben eddig senki nem sérült meg.

Megerősítésre váró sajtójelentések szerint a fegyveres két túszt tart fogva az épületben, a moziban ülők tanácstalanok, nem mernek kimenni a teremből. Miután a támadás vasárnap délután történt, a szabadidőközpontban állítólag nagyon sokan tartózkodnak.

Az egyik szemtanú a Sky News hírtelevíziónak azt mondta: olyan értesüléseket hallott, hogy az illető előzőleg összeveszett valakivel a szabadidőközpont mozijában. Más beszámolók szerint viszont a felfegyverkezett férfi többeket durva hangon, káromkodva felszólított, hogy hagyják el az épületet, és sokan távoztak is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat