2024. július 17. Endre, Elek
A Haladás ellen folytatódhat a DVTK jó szériája
T. M.
|
2017. október 26. 16:40
|
frissítve: 2017. október 27. 13:26
Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának szakmai igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt Bacsa Patrik visszatéréséről, míg Eperjesi Gábor a csapatban való pozitív rivalizálásról tett említést.

dvtk_sajtaj_171026_ja_7.jpg

Fotók: Juhász Ákos

A Vasas (5-0) és a Budapest Honvéd (2-1) elleni bajnoki mérkőzések után a Diósgyőr a Magyar Kupában is sikerrel vette az akadályt, a harmadosztályú Balassagyarmatot minimális különbséggel ugyan, de legyőzte (0-1). Utóbbi mérkőzésen jobbára azok kaptak szerepet, akik a bajnokságban eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

Eperjesi Gábor – aki az élvonalban idén hét alkalommal lépett pályára – ezúttal nem jobbhátvédként, hanem jobb oldali középpályásként bizonyíthatott, ráadásul tétmeccsen először viselhette a csapatkapitányi karszalagot. A hétvégén a Diósgyőr a rossz formában lévő Szombathelyi Haladás vendége lesz az NB I 14. fordulójában. Ahogy a júliusi összecsapásnak, úgy a mostaninak is Sopron ad otthont, és mivel a DVTK akkor nyert 3-0-ra, bizakodva várhatja a szombatot. Eperjesi pedig reméli, ott lesz a csapatban.

– Folyamatosan teljesíteni kell, nincs olyan, hogy elég csak az edzésen vagy a meccsen beleadni mindent – fogalmazott a 23 éves játékos. – Mindig bizonyítani kell, hogy ott a helyed a csapatban, de persze a mérkőzésen mutatott jó teljesítménnyel meglehet maradni a kezdőben. Poszttársammal, Nagy Tiborral jó a kapcsolatom, mindig igyekszünk segíteni egymásnak, hogy jobbak legyünk, de az edző dönt arról, ki játszik.

dvtk_sajtaj_171026_ja_4.jpg

A tabellán jelenleg a hatodik helyen áll a DVTK, míg a szombathelyiek a tizedikek. Eperjesiék is figyelik az állást, tudják, egy győzelem esetén ismét ott lehetnének a dobogó környékén. A védő elmondta, hosszú bedobásaira vevők a társai, ráadásul azokkal még az ellenfél kapuja előtt is lehet kellemetlenségeket okozni, egy-egy szituáció után a gólszerzés sem elképzelhetetlen.

A gárda legutóbbi két meccsén Bacsa Patrik is pályára lépett: a Honvéd ellen tizenegyest harcolt ki, míg a kupamérkőzést végigjátszotta. A támadó mellőzésének okáról Bódog Tamás a szezon elején elmondta, nem volt megfelelő a támadó teljesítményével, de az utóbbi hetekben ez megváltozott.

– A kapu mindenki előtt nyitva áll, ki és be is lehet rajta közlekedni: ha valaki teljesít, bekerül a csapatba, de ha nem, kikerül abból. Patrik tisztafejű gyerek, tudja, nem volt jó az edzésmunkája, de az utóbbi hetekben parádésan teljesített, vissza is került. Elégedett vagyok vele, de bérelt helye senkinek nincs a csapatban – szögezte le a szakmai igazgató, majd a következő mérkőzésről ejtett néhány gondolatot. – Azért megyünk Sopronba, hogy elhozzuk a három pontot. Új edzőjük van a szombathelyieknek, de nagyjából tudjuk, mire számíthatunk. Ha két kapussal állnak ki, mindenképpen meglepetés fog minket érni, de bízom abba, hogy sikerült megfelelően felkészülnünk belőlük. Erősnek érzem a csapatom, bármilyen szituációt képes lehet megoldani.

dvtk_sajtaj_171026_ja_13.jpg

Bódog szerint a Haladás fiataljai szép jövő előtt állnak, és amióta Pacsi Bálint az edző, támadóbb felfogásban is játszik a zöld-fehér mezes együttes. A diósgyőriek két játékosukra, a térdműtétje után még lábadozó Ivan Radosra, valamint a Balassagyarmat ellen állkapocs-sérülést szenvedett Kitl Miklósra nem számíthatnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat