2024. július 17. Endre, Elek
Vissza lehet vágni a Balmaznak a négyes miatt
T. M.
|
2017. november 02. 16:40
|
frissítve: 2017. november 04. 13:49
Szombaton 15.30-kor a Diósgyőri VTK a Balmazújvárost fogadja a debreceni Nagyerdei Stadionban. Biztosan sokak emlékeznek még arra, amikor a narancssárga-fekete mezesek 4-0-ra kiütötték Bódog Tamás együttesét.

dvtk_honved_171021ml_4.jpg

Revansot vennének a diósgyőriek a Balmazújvároson. Fotó: minap.hu archív

A szezont jól kezdő DVTK meglepetésre simán kikapott Balmazújvárosban, majd az azt követő hét meccsén mindössze öt pontot gyűjtött. A szakmai igazgató abban bízik, sikerült jobban felkészülniük Horváth Ferenc együttesből, amely jelenleg a kieső helyen szerénykedik, 11 ponttal a tabella ötödik helyén álló miskolciak mögött.

– Koncentrálj mindig arra, ami előtted van, akkor nem érhet meglepetés – szögezte le Bódog Tamás, akinek csapata az elmúlt három fordulóban nem talált legyőzőre, sorrendben a Vasast, a Budapest Honvédot és a Szombathelyi Haladást is legyőzte. – Bosszantó volt az augusztusi vereség, de remélem, mindenki tanult abból, és ezúttal sikerül is feledtetni azt. Megnéztük, miben hibáztunk, mi nem működött. Bízom abban, hogy megtaláltuk az ellenszert és működni is fog.

A szakember szerint mindenkinek komolyan kell vennie a Balmazújváros elleni mérkőzést, hiszen elárulta: néhány hónappal ezelőtt úgy gondolták, ők jöhetnek ki jobban az összecsapásból, ennek ellenére kaptak egy négyest. A legutóbbi fordulóban Bódog csupán a kispadra nevezte a bajnokságban hét gólnál tartó Ugrai Rolandot, ezúttal viszont a magyar válogatott támadó minden bizonnyal ismét ott lesz a kezdőben.

– A taktika és a motiváció is abszolút az edző feladata, és szerintem ezek most rendben is vannak – folytatta a tréner. – Az edző azért van, hogy tudjon valami váratlant húzni. Rolandnak nem volt könnyű elfogadni a döntésemet, de megértette. A hétvégén nem tervezem a cserék közé rakni, bár van még pénteken egy edzésünk.

dvtk_sajtaj_171026_ja_13.jpg

Fotó: minap.hu archív

A legutóbbi négy meccsén a DVTK rúgott 11 gólt, és mindössze egyet kapott. Antal Botondnak nagy szerepe volt ebben, több remek védést is bemutatott. Az utóbbi időben több negatív kritikát is kapott, de Szombathelyen is bizonyította: vannak még tartalékai.

– Egy játékosnak könnyebben és jobban megy a játék, ha folyamatosan játszik, hiszen kialakul egyfajta meccsrutin – magyarázta a kapus. – Remélem, hogy a teljesítményem ezt követően is javulni fog, és még inkább a csapat hasznára tudok lenni. A védekezésünk sokat stabilizálódott, kevesebbet is hibáztunk, csapatszinten sokat léptünk előre. Persze, nekem is vannak feladataim, de a Vasas ellen az egész csapat jól védekezett. Végre összejöttek a dolgok, és nem csak jól játszottunk, eredményesek is tudtunk lenni. Remélem, minél tovább kitart ez a jó széria, stabilak tudunk lenni hátul, elöl pedig eredményesek leszünk.

Antal elárulta, bántotta korábban a saját teljesítménye, de örül annak, hogy fordulóról fordulóra egyre jobban véd. Hozzátette, magabiztossá teszi a tény, hogy folyamatosan lehetőséget kap, és reméli, sikerül megszilárdítania helyét a kezdőben hosszú távon is.

A 21 pontos DVTK-val ellentétben a Balmazújvárosnak még csak 10 pontja van, utoljára október 21-én játszott idegenben, és nem kis meglepetésre nyerni tudott 2-1-re a Vasas otthonában.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat