2024. július 17. Endre, Elek
Nyírták már a füvet – újabb stadionbejárás a drogprevenciós programban
Répássy Olívia
|
2017. november 04. 11:02
|
frissítve: 2017. november 06. 21:25
Mintegy húsz középiskolás jelentkezett a Legyen eszed program következő stadionbejárására. A fiatalok Szuhai Lászlótól, az építkezés főműszaki ellenőrétől hallhattak információkat, miközben belülről csodálhatták meg a DVTK épülő stadionját.

dvtk_stadion_latogatas_171030_ja1.jpg

Fotó: Juhász Ákos

– A stadionban bizony nő a fű, holott mindenhol máshol már lefagy. Nyírni is kellett már egyszer – hangzott el a stadionbejáráson, mint ahogy az is, hogy a megrendelő iránti tiszteletből adnak piros sisakot és piros mellényt a vendégeknek a Market Zrt. munkatársai. Ilyen és hasonló érdekességeket hallhattak azok a fiatalok, akik a Legyen eszed, hogy eszed legyen! drogprevenciós programra jelentkeztek.

dvtk_stadion_latogatas_171030_ja3.jpg

A miskolci városvezetés azért hozta létre a programot három évvel ezelőtt, hogy olyan lehetőségeket mutassanak a középiskolás diákoknak, amikkel értékesen eltölthetik a szabadidejüket. Bíznak abban, hogy a kamaszok így majd nemet tudnak mondani a drogokra. A programban szerepelt már bírósági tárgyaláson vagy színházi főpróbán való részvétel, börtönlátogatás, interaktív előadás a párválasztásról, valamint a fiatalok ellátogattak a rendőrségre és az ügyészségre is.

dvtk_stadion_latogatas_171030_ja6.jpg

A komplexitást jelzi, hogy például a sport is helyet kap a programban, mint most a DVTK stadion építésének megtekintése. A fiatalok erre az alkalomra magukkal hozták kiskönyveiket is, amiben igazolják nekik, hogy három óra közösségi szolgálatot teljesítettek, a Legyen eszed program ugyanis erre is lehetőséget ad.

dvtk_stadion_latogatas_171030_ja8.jpg

A stadiont Szuhai László főműszaki ellenőr mutatta be a Barossból, a Kandóból és az Éltes Mátyásból érkezett fiataloknak. – Tizennégyezer-nyolcszáz ülőhely van, állóhely egyáltalán nincs, a szurkolókat étterem, játékbolt és pénztár szolgálja ki, valamint parkolók. Egyik oldalon, a lebontott tizedik és kilencedik utcának a helyén ezer parkolóhely épül majd, a másik oldalon pedig a teniszpálya és a röplabdapálya helyén lesz lehetőség leparkolni az autókkal. A birkózó csarnokot is lebontják hamarosan – mondta Szuhai László. – A régi tribün helyett körülbelül háromszor akkora épült négyzetméter tekintetében. A második szinten lesz a VIP-páholy.

dvtk_stadion_latogatas_171030_ja9.jpg

Itt állva a fiataloknak beindult a fantáziájuk: – Azta, de királyul néz ki! Ide kéne jönni tesizni! – kiáltottak fel többen is. Demeter Péter a Kandó Kálmán Szakközépiskolában tizedikes – A közösségi szolgálat jó dolog és szerintem a város részéről is nagyon jó ötlet, hogy ezt lehet teljesíteni ilyen módon is. Azt hiszem, a tizennegyedik órámnál tartok, és sok új élménnyel gazdagodtam ezeken a foglalkozásokon.

dvtk_stadion_latogatas_171030_ja14.jpg

A stadionbejáráson a diákok azt is megtudhatták, hogy két kamionnyi ülőke már megérkezett az építkezésre, hogy nemsokára helyükre szerelhessék azokat a szakemberek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat