2024. szeptember 14. Szeréna, Roxána
Megvan az idei Miskolci Múzsa Díj nyertese
T.M.
|
2017. november 21. 13:27
|
frissítve: 2017. november 24. 15:55
Január 20-án adják át a 2017. évi Miskolci Múzsa Díjat, de Torma András, a Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriumának az elnöke már kedden bejelentette a nagyközönség előtt, ki kapja a város legrangosabb kulturális elismerését.

Az idei díjazott Dobrik István, a Miskolci Galéria nyugalmazott igazgatója. Az 1948-ban Szikszón született biológia-rajzszakos tanár 1984-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett bölcsészdoktori diplomát, tíz évvel később pedig a Miskolci Galéria igazgatója lett. Ezt a feladatot 13 éven keresztül látta el, munkásságát több díjjal, elismeréssel is jutalmazták (Kiváló Népművelő, Pro Urbe díj, Széchenyi Feren-díj, Megyei Príma-díj, Miskolc Város Díszpolgára).

muzsa_dij_171121_vcs_1.jpg

– Amikor szeptemberben először találkoztunk, elhatároztuk, nem állunk fel addig az asztaltól, amíg nem kerülnek jelöltek a kalapba, mert a döntést meghozni egyébként sem lesz egyszerű – fogalmazott Torma András, a Miskolci Egyetem rektora. – Hat személy közül kellett választanunk, ami mutatja, Miskolc kulturális élete rendkívül gazdag, és az ezért dolgozó személyek száma sem kevés. Végül egyhangúan, Dobrik Istvánra esett a választása a kuratóriumnak. Rendkívül színes, sokrétű munkássága mellett mindig szem előtt tartotta a miskolci kultúrát, annak segítését.

muzsa_dij_171121_vcs_3.jpg

A Miskolci Múzsa Díj támogatói köréhez csatlakozott idén az Expert Factor Zrt. A vállalat elnök-vezérigazgatója, Hajdú László elmondta, társadalmi felelősségük van Miskolc iránt, ezért számos kulturális- és sport-tevékenységben szerepet vállalnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat