2024. szeptember 14. Szeréna, Roxána
Felelősségteljes kutyasétáltatásra hívja fel a figyelmet a rendészet
minap.hu
|
2017. november 23. 14:09
|
frissítve: 2017. november 24. 18:23
A Miskolci Önkormányzati Rendészet a felelősségteljes kutyasétáltatásra hívja fel a figyelmet, valamint tájékoztatja a kutyatulajdonosokat a szabályos sétáltatásról.

Rendszeresen érkeznek bejelentések a Miskolci Önkormányzati Rendészethez (MIÖR) az állampolgároktól vagy területi képviselőktől, illetve a körzetben szolgálatot teljesítő rendésztől, hogy hol, milyen sajátosságokat tapasztalnak a kutyasétáltatás területén.

kutyasok_ellenorzese_mior_1711220_ja_13.jpg

Fotók: Juhász Ákos

A Katowice utca területén található kutyafuttatóba is rendszeresen hozzák a gazdák sétáltatni kedvenceiket. Kovács László Csaba MIÖR-vezető felhívja a figyelmet, hogy a kutyafuttató területén póráz nélkül lehet sétáltatni az ebeket, addig viszont pórázon kell elhozni az állatot.

kutyasok_ellenorzese_mior_1711220_ja_9.jpg

– A gazdák felelősségét is vizsgáljuk, hogy betartják-e a kutyasétáltatásra vonatkozó szabályokat. Ilyen például a helyes pórázhasználat, illetve a kutyapiszok felszedése – mondta el kérdésünkre a rendészeti vezető.

kutyasok_ellenorzese_mior_1711220_ja_19.jpg

A MIÖR munkatársai fokozottan ellenőriznek minden ilyen területet, hiszen a kutyapiszok össze nem szedése köztisztasági szabálysértésnek minősül. – A tájékoztatás egy figyelemfelhívó cédulát – amely az erre vonatkozó jogszabályt tartalmazza – adnak a kutyatulajdonosoknak, valamint a kutyapiszok összeszedésére alkalmas nejlonzsákot is átadunk át az ellenőrzés kapcsán – tette hozzá Kovács László Csaba.

kutyasok_ellenorzese_mior_1711220_ja_10.jpg

Öttől ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírságot alkalmaznak a kollégák, attól függően, hogy mekkora a szennyezés, valamint, hogy a tulajdonos először vagy már sokadik alkalommal nem szedte össze kutyája után a piszkot. – A legmagasabb bírság kiszabása nem gyakori, inkább próbáljuk segíteni a tulajdonosokat, a mostani felhívásunkhoz hasonló kezdeményezésekkel is – emelte ki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat