2024. október 16. Gál
Egymilliárd forintból újultak meg a városi utak!
minap.hu
|
2017. november 24. 17:50
|
frissítve: 2017. november 28. 13:22
Szirmától az Avason át, egészen Diósgyőrig, tucatnyi forgalmas útszakasz újult meg az elmúlt hetekben, Miskolcon. A város, állami támogatásból, egymilliárd forintot költhetett a fontos útszakaszok rehabilitációjára.

05_utakjobbfel.jpg

Megújult a Lorántffy Zsuzsanna utca (teljes hosszában); a Muhi utca (Mexikó völgy utca – Lorántffy utca között); a Szinva-híd a Lorántffy Zsuzsanna utcában; az Ifjúság útja (Szabadságharc utca – Csabai kapu között); a Szabó Károly utca (teljes hosszában); a Fonoda utca (Szinva-híd – Ferroglóbusz-telep – vasúti átkelő között); a Besenyői utca (Vágóhíd utca – József A. utca között); a Pozsonyi utca (teljes hosszban); a Kuruc utca (teljes hosszban); a Kassák Lajos utca (teljes hosszban); a Babits Mihály utca 1. ütem (Kassák Lajos utca – Miskolci utca közötti szakasz/); a Mikes Kelemen utca (Görgey utca – Dessewffy utca közötti szakasz).

balogjo.jpg

- Tetszenek az új utak Miskolcon, különösen az, hogy például itt, az Ifjúság úton piros sáv is jelzi, hogy átjáró van. Ez nagyon jó ötlet, hiszen így az autósok jobban vigyáznak a gyalogosokra. Itt ráadásul több iskola is van egymás mellett, a gyerekeknek biztonságosabb így az átkelés. Úgy emlékszem, ezt az utat mintegy tíz éve újították fel utoljára - nyilatkozta Balog Erzsébet (58) tanár.

Gaál Bátor (24) tanuló szerint a miskolci utak abszolút versenyképesek a többi városhoz képest. - Én nagyon sokat autózom az egész ország területén.

galbatorjo.jpg

Havonta levezetek ezerötszáz-kétezer kilométert is. A miskolci utakkal meg vagyok elégedve, még a kevésbé forgalmas, kisebb utakkal is. Csak így tovább! – fogalmazott.

jozsajo.jpg

Józsa Attila (31) éves futár kiemelte, ő hihetetlen sokat ül autóban, naponta akár tíz órát is ott tölt. - Tavaly karácsony napján még este 11 órakor is jártam a várost. Nagyon szeretek vezetni, főleg Miskolcon, teljesen meg vagyok elégedve az utak állapotával. Különösen az Ifjúság, és a Tapolcára tartó út tetszik – tette hozzá.

Butykai Péter (34) tanár úgy vélte, az országban nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy milyen rosszak az utak – véleménye szerint ez Miskolcra már

butykaijo.jpg

egyáltalán nem igaz. Mint mondta, nagyon szerencsés, ha kompletten megújítják az aszfaltot, és nem csak foltozgatják azt.

 

 

 

05_utakalul.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat