2024. július 18. Frigyes
Robbanás miatt kiürítették a székesfehérvári városházát
MTI
|
2017. december 01. 09:45
|
frissítve: 2017. december 03. 09:36
Kisebb erejű robbanás történt péntek délelőtt a székesfehérvári polgármesteri hivatal pincéjében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Robbanásról és füstről érkezett bejelentés pénteken reggel a katasztrófavédelemhez. A Műveletirányítási Ügyelet Székesfehérvárról három gépjárműfecskendőt és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot riasztotta a helyszínre. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a kiérkezést követően a két épületből álló polgármesteri hivatal mindkét épületének alagsori helyiségeit, pincéit átvizsgálták.

Az egyik épület pincéje füsttel telítődött. A tűzoltók mentőkötéllel, légzőkészülékben és sugárfedezet mellett hatoltak be a pincébe. A füsttel telítődött alagsori helyiségeket átszellőztették, lángolást már nem tapasztaltak – tájékoztatott a város honlapján.

szekesfehervar_varoshaza_robbanas_171201.jpg

Forrás: szekesfehervar.hu

A tűzoltók kiérkezésére az épületben tartózkodó 280 embert már kikísérték, személyi sérülés nem történt. A székesfehérvári tűzoltók a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett az áramszolgáltató bevonásával keresték/keresik jelenleg is a robbanás lehetséges okait. Az elsődleges helyszíni adatok alapján a Polgármesteri Hivatal két épülete között futó utca föld alatti elektromos vezetékében történhetett elektromos detonáció, kisebb tűz és a csővezetéken keresztül a keletkező légnyomás jutott be az épületekbe, valamint a füst is a csővezetéken keresztül jutott az épület felsőbb szintjeire. Az egyik épület földszinti irodájában az elektromos csatlakozóknál füstöt, kormozódást tapasztaltak a szakemberek. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz robbanás keletkezési okait, körülményeit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat