2024. augusztus 16. Ábrahám
Ez az! Három gól a DVSC-nek, győzelemmel zárta az évet a Diósgyőr!
dvtk.eu/ minap.hu
|
2017. december 09. 19:58
|
frissítve: 2017. december 12. 09:58
Győzelemmel zárta a DVTK a 2017-es évet - mégpedig nem is akármilyen ellenféllel szemben. Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a DVSC ellen diadalmaskodtak 3-2 arányban a piros-fehérek.

dvtk_dvsc4.jpeg

Szombaton délután Mezőkövesden játszott a DVTK a debreceniek ellen. A parádésra sikerült első félidőben a diósgyőriek szinte lerohanták az  ellenfelüket, s hamar kétgólos előnyt szereztek. A 11. percben Tamás bal oldali bedobását Karan csúsztatta meg, Ioannidis a kapunak háttal visszatette, Ugrai Roland pedg 10 méterről a hálóba lőtt (1-0).

dvtk_dvsc5.jpeg

Öt perccel később a Diósgyőr oldalszabadrúgáshoz jutott balról, a 16-os mellől. Ugrai beadását Dejan Karan a rövid oldalon nagy erővel a kapuba fejelte (2-0) A DVTK állandóan támadott, szinte folyamatosan a debreceni térfélen folyt a játék, ezért némileg váratlanul jött, amikor a vendégek egy kontrát követően szépíteni tudtak. A 36. percben, egy debreceni szöglet után, a diósgyőri kapu előtti tumultust követően, Takács Tamás lábáról, végül a bal alsó sarokba csorgott a labda (2-1).

Az első félidő lefújását követően konfliktus alakult ki a játékosok között, a bíró megpróbált rendet tenni, végül piros lapot adott a debreceni Jovanovićnak, mert megütött egy diósgyőrit.

dvtk_dvsc1.jpeg

A DVTK így emberelőnyből kezdhette a második félidőt, amely kiegyenlítettebb játékot hozott, a DVSC mindent egy lapra tett fel, és folyamatosan támadni próbált. Ennek ellenére a DVTK növelte az előnyét: a 77. percben Nagy vezetett egy  bal oldali kontrát, majd Ugrainak tette a labdát, aki keresztbe passzolt Velának. A spanyol támadó egy higgadt csellel elküldte a védőjét, majd  Busai Attila elé passzolt, aki kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot (3-1).

A DVSC végül büntetőből tudott szépíteni: a 82. percben lerántás miatt ítéltek számukra tizenegyest, Tőzsér Dániel állt a labda mögé, és a léc alá bombázott (3-2). A hosszú, öt perces hosszabbítás sem hozott változást - a lefújás után, Eperjesi lerántásáért még Ferenczi is piros lapott kapott a vendégeknél - de újabb gól már nem esett. A DVTK 3-2 arányban nyerte az év utolsó bajnokiját. 

dvtk_dvsc.jpeg

OTP Bank Liga 19. forduló: Diósgyőri VTK - Debreceni VSC 3-2 (2-1)

- Jó újra nyerni! Az első félidő alapján megérdemelten nyertünk, de a DVSC erejét mutatja, hogy amit a második félidőben, emberhátrányban produkáltak, az parádés volt. Az első félidő talán az egyik legjobb félidő volt, mióta a DVTK kispadán ülök. Megvoltak a területre belépések, a labda nélküli elmozgások, agresszívak voltunk, indultunk, a párharcokat megnyertük. Ha ezt a teljesítményt 90 percen keresztül meg tudnánk valósítani, akkor lennénk igazán jó csapat.

 

dvtk_dvsc3.jpeg

Fotók: Mocsári László

Persze így is jó csapat vagyunk, gratulálok a DVSC-nek is, nagyon jó csapatot csinált a kolléga úr! Összességében, ha abból indulok ki, hogy tavaly éppen bennmaradtunk, akkor előre léptünk, fejlődtünk. Eljutottunk oda, hogy majdnem minden mérkőzésen reális esélyünk van a győzelemre. Van hová fejlődni, továbblépni, megelégedni nem fogunk. Bízom benne, hogy jó felkészülés után még erősebbek leszünk - értékelt a klub hivatalos honlapjának Bódog Tamás szakmai igazgató.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat