2024. október 06. Brúnó, Renáta
Szombaton volt a Star Wars: Az utolsó Jedik világpremierje (Videóval!)
24.hu/ripost.hu
|
2017. december 11. 16:37
|
frissítve: 2017. december 13. 13:33
Már csak négy nap és mozikba kerül a Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi), amelynek szombaton tartották a díszbemutatóját Los Angelesben. A vi­lág­pre­mi­eren a ren­dező meg­em­lé­ke­zett az egy éve el­hunyt Car­rie Fisher-ről.

starwars_2.jpg

Az első kritikák szerint a legújabb epizód kalandokkal teli, de új területekre viszi a nézőket a Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi, amelyet alkotói a filmet Leia hercegnő alakítójának, az egy éve meghalt Carrie Fishernek szentelték. "Ezt az estét Carrie-nek akarom ajánlani, aki odafent van, és engem fricskáz, hangoztatván 'a fenébe is Rian, ne merd ezt az estét egy ünnepélyes kegyeletnek szentelni" – mondta az auditórium színpadán Johnson, aki ebben a szellemben mutatta be a szereplő gárdát.

Az eseményen a nyolcadik epizódot társíró és rendező Rian Johnson mellett a szereplőgárda apraja nagyja, illetve természetesen a sajtó munkatársai voltak jelen. Ugyan a kritikákra még szerdáig embargó van, az első benyomásaikat már megoszthatták a filmről az amerikai ítészek, akiknek az első rövid Twitter-reakciói alapján a Disney-éra legsikerültebb Csillagok háborúja lett Az utolsó Jedik.

Scott Chitwood (Coming Soon & SuperHeroHype): „Star Wars: Az utolsó Jedik első benyomások: Igazán élveztem! A legmerészebb Star Wars-film a Birodalom visszavág óta. Nagy kockázatokat vállalt Rian Johnson.”

Anthony Breznican (Entertainment Weekly): „Luke-nak igaza volt: »Ez nem úgy végződik majd, ahogy elképzelted.« Az utolsó Jedik darabokra szed, majd aztán újra összerak téged.”

Perri Nemiroff (Collider): „A Star Wars: Az utolsó Jedik földhöz vágott. Rian Johnson és a csapat annyi mindent eltaláltak: az izgalmakat, a poénokat, a szívet és mindenekelőtt hatalmas előrelépés a karaktereknek és az egész franchise-nak. Igazán gazdag anyag a jövő számára. Alig várom a folytatást.”

Jenna Busch (Coming Soon): „Nincs elég szó arra, hogy kifejezzem, mennyire IMÁDTAM a Star Wars: Az utolsó Jediket. Észbontó! A geek mennyországban vagyok!”

Aaron Couch (The Hollywood Reporter): „Hihetetlenül szórakoztató Az utolsó Jedik és könnyű szerrel ez Mark Hamill legjobb alakítása Luke Skywalkerként.”

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat